Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 03. 17:06, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Taxival ment a pénzért az unokázós csaló

Taxival ment a pénzért az unokázós csaló

A budapesti főkapitányság unokázós nyomozócsoport kollégái elfogták azt a 28 éves nőt, aki biztosítási ügyintézőnek, vagy éppen futárnak adta ki magát, hogy megtévessze az idős személyeket, és pénzt csaljon ki tőlük.

A 28 éves budapesti L. Csilla 2019. június 27. és augusztus 1. között unokázós csalásokat követett el, ő volt a futár. A nő eddig ismeretlen társa – öt alkalommal – idős személyeket hívott fel azzal a történettel, hogy unokája balesetet okozott, és mivel előtte alkoholt fogyasztott, bevitték a rendőrségre, de ha kifizeti az okozott kárt a biztosítónak, akkor kiengedik, és nem indítanak eljárást ellene. Ezután az idős sértettek a megtakarított pénzüket, vagy ékszereiket borítékban átadták – a taxival érkező – L. Csillának, aki futárként, vagy biztosítási ügyintézőként mutatkozott be.

A BRFK unokázós nyomozócsoportja 2019. augusztus 1-jén délután Budapest XII. kerületében, a Szilágyi Erzsébet fasornál elfogta L. Csillát és társát, az 50 éves budapesti N. Lászlót, aki az intézkedést megelőzően taxival vitte a nőt egy pénzátvételre. A rendőrök a nőnél megtalálták azt az egymillió forintot, amit aznap csalt ki egy idős asszonytól és azt vissza is adták a sértettnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói – őrizetbe vételük mellett – N. Lászlót egy rendbeli, L. Csillát öt rendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során a nő további hét bűncselekmény elkövetését ismerte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.