Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 31. 15:04, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Tapétavágó késsel vagdosta össze fia arcát az apa

Tapétavágó késsel vagdosta össze fia arcát az apa

Az elmúlt héten ismét valamivel átlag feletti bűncselekmény számot regisztráltunk. Elmondható, hogy a jelentősnek mondható emelkedést továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények számának emelkedése okozta.

A lopásokat elemezve megállapítható, hogy egyre gyakoribb az, hogy kerékpárról, kézből szedik ki az utcán a táskát, pénztárcát. Kerékpáron úgy vigyünk táskát, hogy rögzítsük, ne lehessen könnyen kikapni a kosárból, akár előröl, akár hátulról, a pénzt, értéket pedig igyekezzünk magunknál elhelyezni.

Fontos, hogy az is tendencia, hogy a betörések jó része nem éjszaka történik, hanem nappal, amikor a házból a lakók elmennek, utána érkeznek a betörők. Amennyiben megtehetik, a bekötött riasztó jó megoldást jelenthet, de hasznosak a jó szomszédok, akik ha gyanúsat észlelnek, bátran szóljanak a rendőrségre. Volt is ilyen nemrégiben, amikor a szomszédság jelzéssel élt felénk, amivel sikerült is megakadályozni a betörést.

A múlt héten két kiemelt bűncselekmény miatt kezdeményeztünk eljárást, mindkét esetben súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

- Az első esemény Mikebudán történt, amikor egy szórakozóhelyen összeszólalkozott apa és fia, melynek során az apa egy tapétavágó késsel vágta meg felnőtt korú fia arcát.

- A másik eset pedig Csemőben következett be, amikor egy férj 2-3 nap leforgása alatt több esetben is bántalmazta feleségét, mely során a feleség az egyik alkalommal a koponyáján repesztett sérülést szenvedett el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció