Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 06. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Támogatással és gondoskodással elkerülhető a magzatelhajtás

Támogatással és gondoskodással elkerülhető a magzatelhajtás

Megdöbbentő adatokról számolt be a Rádió Orient hallgatóinak Téglásy Imre, a magzatvédő Alfa Szövetség elnöke, aki a magzatelhajtások növekvő számának és a már-már globálissá, de legalábbis európai szintűvé váló terméketlenségnek dacára mélyen hisz abban, hogy lehetséges tenni egy termékeny és gondoskodó 'Anyaország' létrejöttéért. Elmondása szerint az évi 35 ezer abortusz támogató környezetben megelőzhető, elkerülhető lenne, és ugyanúgy, ahogy a termékenység, a nők és anyák tiszteletének visszaállítása, ez is társadalmi összefogást kíván.

Magyarország ma Európában Ukrajna és Oroszország mellett a legterméketlenebb ország. Téglásy szerint ennek hátterében az a termékenység ellenes politika áll, amely a termékenység helyébe a termelékenységet, az élet helyébe a társadalmat és a birtoklást helyezi. Ennek következményeként mára egy Atlantiszhoz hasonló, de ebben az esetben demográfiai süllyedés tapasztalható Európa szerte.

„Amíg a termékenységet a politika és a közgondolkodás nem tekinti értéknek, közjónak, amíg a materiális körülmények - egy luxusnyaralás vagy autó – lehengerlik az életet magát, nehéz előrehaladni' - mondja az elnök, hozzáfűzve: 'fontos, hogy a termékenység és a gondoskodás bevonuljon a gondolatainkba, a fogalmainkba és az intézményrendszereinkbe.”

Ennek a tevékeny életszemléletnek a terjedését szolgálja 1997 óta az Alfa Szövetség. Másfél- két tucat segítővel a társadalom gondoskodó, élet- és termékenységpárti áthangolására törekednek. Sok más tevékenységük között a nehéz helyzetbe került várandós anyákról való aktív gondoskodás, az egyre több szülészeten megjelenő abortuszmentes napok, a babakelengye-program, az anyaotthonok, az állandó telefonügyelet és a lelki támogatás révén.

Mindezt az odaadást áthatja a teremtő Isten alkotásának tekintett emberi élet minden változatának, állapotának és szakaszának a fogantatástól a biológiai halálig tartó mélységes tisztelete - mutatott rá álláspontjukra Téglásy Imre, aki ezt az élet radikális vagy szélsőséges védelemének nevezi, melyben „minden megfogant élet, még a beteg is értékes, hisz az élet fölött a teremtő Isten és nem a doktor az úr.”

Sajnálattal állapítja meg az magzatvédő szervezet vezetője, hogy a történelem folyamán mindig jelen lévő, de csak elszórtan jellemző abortusz helyett ma egy globális életellenes korban élünk, ahol az anyák, a nők gazdasági kizsákmányolás áldozatai, várandósan gyakran elmagányosodásra, izolációra ítélve, magzatkorú gyermekük életének megszakítására, újszülött gyermekük meggyilkolására kárhoztatva. Mindez életfogytig tartó lelki terhet ró az anyára és a mindezt elfogadó, ebben közreműködő társadalomra is.

A változás érdekében már iskolás korban el kell kezdődjön a családi életre nevelés, a tizenéveseknek a termékenység, az élet, a család tiszteletére való nevelése, felelősségük kialakítása. Az idősekben vagy gyermeket vállalni nem tudókban pedig a gondoskodás, a támogatás révén megnyilvánuló lelki termékenység megerősítése. Hosszú távon pedig egy szociális, pszichés, jogi és orvosi szempontok alapján működő gondozóhálózat, ellátási rendszer kialakítása a cél, „hogy a terhesek várandósok lehessenek és a magzatgyermekek megszülethessenek' - emelte ki az Alfa Szövetség elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.