Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Június 30. 14:55, kedd | Helyi

Tájékoztatás szúnyoggyérítésről

Tájékoztatás szúnyoggyérítésről

Az elmúlt időszakban lehullott nagy mennyiségű csapadék a szúnyog tenyészőhelyek vízborítását idézte elő, ezzel extrém szúnyoginváziót okozva országos szinten, mely Ceglédet sem kíméli.

A szúnyoggyérítés problémáját tovább rontja, hogy jelen állás szerint az utolsó, kémiai légi szúnyoggyérítésre használható termék visszavonásra került. Így jelen esetben a légi kémiai szúnyoggyérítés kiváltására a földi kémiai szúnyoggyérítés lehet alkalmas.

A gyérítési munkák Cegléd Város Közigazgatási területén a vízfolyások, árkok, vizenyős mocsaras helyeken, a szúnyogok tenyészőhelyein történnek, több mint 300 ha területen. A gyérítési munkákat a Rovért Kft. végzi. Városunkban ez idáig
3 alkalommal földi kémiai szúnyoggyérítés és 1 alkalommal földi biológiai szúnyoggyérítés történt.

A szúnyoggyérítési időpontokról minden esetben értesítjük a helyi médiumokat (CTV, Cegléd Rádió) és a www.cegled.hu és www.varvag.hu weboldalakon, valamint a városi facebook oldalakon is értesülhetnek.

A földi kémiai szúnyoggyérítés kéthetente ütemezetten történik, a soron következő gyérítési időpont 2020. július 7-én kedden lesz.A tapasztalt szúnyoginvázió hatására időjárás függvényében 2020. július 3-án beiktatunk egy földi biológiai és földi kémiai szúnyoggyérítést. A szúnyogok száma az időszakos vízállások eltűnésével mérséklődhet.

Fontos a lakosság figyelmét is felhívni arra, hogy mindenki érdeke és kötelessége a szúnyogok szaporodásának megakadályozása az otthonaikban is, így a kis vízfelületeken (kerti tavakban, esővíz gyűjtőkben) fejlődő szúnyogok szaporodását is meg kell akadályozni.

VÁRVAG Nonprofit Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció