Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Március 04. 09:40, péntek | Helyi

Tájékoztatás

Tájékoztatás

Fotó: Szokolai Attila

Az ukrajnai háború elől menekülő, hazájukat elhagyni kényszerült emberek városunkhoz, a városban működő egyházakhoz, civil szervezetekhez és a lakossághoz is segítségért fordulnak.

Sajnos sokan közülük nem tudják, hogy a menedékkérelem, illetve a menekültként történő regisztráció birtokában jogosultak Magyarországon egészségügyi ellátásra és elszállásolásra.

Minden Ukrajnából menekült, aki városunk közigazgatási területén tartózkodik és idegenrendészeti eljárásban nem vett részt a határon, az

Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságon kérhet ideiglenes menedékjogot a 1117 Budapest, Budafoki út 60. címen, munkanapokon, ügyfélfogadási időben.

Az OIF Menekültügyi Osztály telefonszáma: 06-1/463-4873

http://www.bmbah.hu

http://oif.gov.hu

Városunkban az egészségügyi alapellátás szolgáltatói (házi gyermekorvosok, felnőtt háziorvosok és fogorvosok) rendelési idejükben térítésmentesen ellátják a hozzájuk forduló, Ukrajnából érkezett betegeket. Mielőtt a rendelőbe mennek, kérjük, minden esetben először telefonon vegyék fel a kapcsolatot a Szolgáltatókkal.

Továbbá ahhoz, hogy védőnői ellátásba kerüljön minden 0-18 év közötti gyermek és várandós kismama, szükséges azon adatok napi szintű begyűjtése, hogy hány fő 0-18 éves korú személy és hány fő várandós személy tartózkodik a közigazgatási területünkön, valamint szükséges a tartózkodási címük ismerete.

Kérjük, amennyiben ilyen személyekről van tudomásuk, az információt minden nap a menekultekcegled@cegledph.hu email címre szíveskedjenek megküldeni, hogy az országos rendszerbe bekerülhessenek ezek az adatok és ellátásuk folyamatos és biztosított lehessen.

Segítségüket köszönjük!

Cegléd Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció