Városlista
2021. január 15, péntek - Lóránt

Hírek

2015. Szeptember 26. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a migránsokat a rendőrök Barcson

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a migránsokat a rendőrök Barcson

Szúrópróbaszerűen ellenőrzik a migránsokat a rendőrök Barcson

Barcsra, a Dráván átívelő hídhoz péntek délután 20 horvát busszal 1200 illegális bevándorlót hoztak, rendőrök és katonák kísérték őket a közeli ideiglenes pihenőhelyre, ahol egyebek mellett ételt és ital kapnak, majd ugyancsak kíséret mellett a vasútállomásra mennek - közölte az M1 aktuális csatorna.
A közszolgálati csatorna tudósítója a helyszínről arról számolt be, hogy az érkezőket a rendőrök kikérdezik, honnan jöttek, néhány embert pedig szúrópróbaszerűen ellenőriznek, átvizsgálják a táskájukat. Főként azokat ellenőrzik, akiknél nagyobb csomag van.

Az M1 tudósítása szerint felmerült, hogy a szárazföldi határ esetleges lezárása után lesz, aki megpróbál a határfolyón átjutni Magyarországra, ugyanis hivatalosan meg nem erősített információk szerint a horvát hatóságok szándékosan alacsonyan tartják a Dráva vízszintjét. Szakemberek ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy nagyon változik a víz mélysége - helyenként 80, de aztán hirtelen 180 centiméter -, és sok az örvény is, ezért a folyón ily módon szinte lehetetlen átkelni.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 18:10, péntek | Belföld

Már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást

Az ágazati bértámogatási program a vendéglátásban, a turizmusban és a szolgáltató szektorban tevékenykedőknek nyújt célzott segítséget a koronavírus-járvány második hullámában.

2021. Január 15. 11:00, péntek | Belföld

Embercsempészet miatt körözött román férfit adtak át Magyarországnak

Európai elfogatóparancs alapján, embercsempészet miatt körözték azt a férfit, akit szerdán adtak át a román hatóságok a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak Ártánd határátkelőnél

2021. Január 15. 08:27, péntek | Belföld

Jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Legkésőbb 2022. január elsejétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2021. Január 15. 08:17, péntek | Belföld

Tűz ütött ki egy miskolci lakásban, több mint 80 lakót kimenekítettek

Teljesen kiégett egy társasház ötödik emeleti lakásának egyik szobája Miskolcon, a Sályi István utcában.