Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. November 05. 15:15, csütörtök | Helyi

Szombattól újabb körforgalomnak örülhetünk

Szombattól újabb körforgalomnak örülhetünk

Szombaton festik fel a Kossuth Ferenc és Pesti út kereszteződésében a körforgalmat

Az útburkolati jelek és táblák fogják jelezni az autósoknak, hogy hogyan kell közlekedni a megváltozott forgalmi rend szerint. A Kossuth teret ezután nem kell feleslegesen kerülgetni, a Pesti útról balra is lehet fordulni és egyenesen is lehet majd menni. A városháza előtti szakasz kétirányú lesz.

A Kossuth Ferenc utca városháza előtti részén megmarad a két forgalmi sáv, azaz a belső sávból az autók a körforgalom segítségével balra kanyarodhatnak, illetve egyenesen haladhatnak tovább a piac felé, a külsőből pedig jobbra mehetnek tovább a Pesti út irányába. A Pesti út Városház előtti részén a körforgalom megépítése után kétirányú lesz a forgalom. Így a Pesti út felől érkező autóknak nem kell a templomot megkerülni, ha a Szabadság tér fele szeretne menni. Megváltozik a forgalmi rend a Kossuth tér másik Pesti úti csomópontjában is, azaz a Szabadság tér felől érkezőknek nem kell majd elsőbbséget adniuk, ellenben a Kossuth térről kikanyarodóknak elsőbbséget kell adniuk a Pesti út forgalmának. A Kossuth tér Árpád utcai (művelődési ház felöli) végében a forgalmi rend egyelőre változatlan marad. „Az elképzelések szerint a hétvége folyamán megtörténik a kereszteződésben megerősített burkolatra az ideiglenes körforgalom útburkolati jeleinek a felfestése és ezzel összefüggésben kétirányúvá válik a Pesti útnak illetve a Kossuth térnek ez a szakasza.” – mondta el Takáts László polgármester.

Az új forgalmi rend lehetővé teszi majd, hogy a Pesti útról érkezők a körforgalomból a Kossuth Ferenc utca fele hajtsanak ki. Vagyis jelentősen csökkenhet a piac előtt átmenő forgalom. Az elképzelés ugyanakkor azt szolgálja, hogy felgyorsítsa a forgalmat, és a Kossuth Ferenc utcán felgyűlő autók hamarabb át tudjanak hajtani a kereszteződésen. „Csak engedéllyel rendelkező úttervező végezhet ilyen tervezést, itt a hatóság a helyi közútkezelő, akitől engedélyt kértünk, meg is kaptuk az engedélyt, de tájékoztattuk a közlekedésfelügyeletet ellátó Pest Megyei Kormányhivatalt, amely szintén jóváhagyta.” – erről már Szebeni Dávid, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetője beszélt.

Az illetékesek tehát arra kérik az autósokat, hogy szombaton lehetőség szerint kerüljék, illetve azt követően fokozott figyelemmel közelítsék meg a Kossuth Ferenc utca - Pesti út - Kossuth téri kereszteződéseket. „A rendőrség segítségét is kértük így az első napokban az új forgalmi rend kapcsán fokozott rendőri jelenlétre lehet majd számítani a városközpontban.” – tette hozzá az ügyvezető.

A belváros forgalmi rendjének átalakítása ezzel nem ér véget. „A héten kerül elbírálásra a jelzőlámpás pályázat és bízunk benne, hogy megfelelő áron kapunk ajánlatot és az idei esztendőben, hogyha tudjuk, akkor szeretnénk még a Szent Imre herceg utca és a Pesti út – Damjanich utca kereszteződését forgalmi lámpás csomóponttá áttenni.” – fogalmazott Takáts László.

Az eredeti tervek szerint a rendőrlámpák felszerelése után a Szent Imre herceg utca újra teljes hosszában kétirányú lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció