Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 30. 07:42, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolványok érvényessége, nélkülük pedig nem jár kedvezmény a tömegközlekedési eszközökön.

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák, érvényes igazolvány, vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás nélkül pedig nem használhatók a kedvezményes jegyek és bérletek - közölte a MÁV-START pénteken az MTI-vel. A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is használható azon tanévet követő október 31-éig, amely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát, azaz 16. életévét betölti. Lejár azonban a közoktatásban a 2014/2015. évi, a felsőoktatásban pedig a 2014/2015. második félévi matricával érvényesített diákigazolványok érvényessége október 31-én.

A MÁV-START felhívja a figyelmet, hogy az érvénytelen diákigazolvány, vagy a diákigazolványt helyettesítő sorszámozott igazolás nélkül használt kedvezményes tanulóbérlet nem jogosít utazásra, érvénytelen kedvezmény igénybevételekor pedig a menetdíj vagy pótjegy árán felül nyolcezer forint pótdíjat kell fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.