Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2017. Június 27. 13:16, kedd | Helyi

Szombat este a Múzeum utcában

Szombat este a Múzeum utcában

Koncertek, bábjáték, lovas hagyományőrzők, és faesztergályosok is várták szombat este a Múzeum utcába érkező vendégeket.

Az idén 100 éves Kossuth Múzeum állandó kiállításai mellett koncertekkel, gyermekprogramokkal is várta az országos rendezvénnyel egy napon tartott Múzeumok Éjszakája látogatóit.

A Múzeum utca színpadán fellépett az ENSEMBLEMANDEL, akik középkor hangulatú zenéjükkel időutaztatták közönségüket. A zenei kínálatot színesítette még a FAIRY GARDEN, Polonyi Ágnes, Banai Szilár és Kovács Zoltán formációja, és végül, de nem utolsó sorban a GENTRY SULTAN együttes egyedi, mással össze nem hasonlítható zenéje.

A múzeum épületében hárfaszóló kíséretében lehetett tovább nézelődni. Volt tudáspróba Kossuthról, Ceglédről, gőzgépbemutató, plakátkiállítás. Bemutatkozott a Ceglédi Lovashagyományőrző Egyesület, és ki lehetett próbálni a faesztergályozást is akár.

A Cegléden 10. alkalommal megrendezett kezdeményezéshez a város több gyűjteménye csatlakozott, így a Kossuth Múzeum mellett szombaton a Ceglédi Dobmúzeum, az Artem Galéria, és a Ceglédi Sportmúzeum is várta a későesti vendégeket.

fotó: Kisfaludi István

Címkék: Kossuth Múzeum

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 28. 20:08, csütörtök | Helyi

Vágytak a vendégek a közös mozgásra

2020. Május 27. 15:10, szerda | Helyi

Közösen szépítették az iskolát

2020. Május 27. 15:07, szerda | Helyi

Fúrt és ásott kutak engedélyeztetése

2020. Május 26. 21:05, kedd | Helyi

Főzzünk együtt, egyidőben minél többen!