Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2018. Augusztus 28. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti - fotó:pixabay

Szlovákiában az emberek többsége idén nem ment nyaralni

Szlovákiában az emberek többsége idén nem ment nyaralni

Sehova sem utazott nyaralni az idén Szlovákia lakosságának nagyobb hányada, többnyire anyagi okok miatt

- derült ki a Go4insight piackutató ügynökség felméréséből, amelynek megállapításait a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség tette közzé hétfőn.

Az augusztusban készült felmérés szerint csak a megkérdezettek 46 százaléka tudott szabadságra utazni az idei nyári szezonban, miközben a felmérés készítői azt vették nyaralásnak, ha valaki kifejezetten üdülési céllal legalább egy hetet tudott tölteni lakóhelyétől távol. Azoknak a nagy többsége, akik nem jutottak el nyaralni az idén, ezt azzal magyarázta, hogy egyszerűen nem futotta rá anyagilag, ugyanakkor az otthonmaradók mintegy negyede, saját vagy családjuk egészségügyi problémáival indokolta a döntést. A nyaralást az idén kihagyók túlnyomó többsége, mintegy háromnegyede, a hatvan évnél idősebbek, az átlagosnál alacsonyabb bevétellel rendelkezők és az ezernél kevesebb lakossal rendelkező települések lakói közül került ki.

A felmérés szerint azok közül, akik az idén eljutottak nyaralni, a legtöbben (a megkérdezettek 74 százaléka) a szezon alatt egy alkalommal utazott el szabadságolni, ugyanakkor több, mint ötödük (a megkérdezettek 22 százaléka) két nyaralást is megengedett magának, 4 százalékuk pedig hármat vagy annál is többet. A szlovákiai turisták döntő többsége (a megkérdezettek 76 százaléka) külföldön nyaralt az idén. A külföldi nyaralóhelyek közül az idén is Horvátországot választották a legtöbben (a külföldön nyaralók 30 százaléka), amit Olaszország, Csehország és Görögország követett a sorban. Érdekességnek számít, hogy bár Szlovákiában a nyaralóhelyek tekintetében hagyományosan a horvát tengerpart számít a legfelkapottabbnak, a felmérés szerint a lakosság több, mint egyharmada még sohasem szabadságolt tengerparton.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 27. 11:47, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma 32,75 millió, a halálos áldozatoké 993 ezer a világon

A világon 32 749 934 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 992 991, a gyógyultaké pedig 22 615 767 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint.

2020. Szeptember 27. 09:00, vasárnap | Külföld

Lengyelország 2049 végéig bezárná az összes kőszénbányáját

Lengyelország 2049 végéig bezárná az összes kőszénbányáját, a bányákban dolgozó vájároknak nyugdíjukig biztosítják jelenlegi foglalkozásuk folytatását

2020. Szeptember 27. 05:00, vasárnap | Külföld

Ismét túllépte az aktív fertőzöttek száma a gyógyultakét Szlovákiában

Szlovákiában már csaknem egy hete minden nap új rekordot dönt a Covid-19 vírusfertőzéssel újonnan regisztrált személyek száma, pénteken több hónap után ismét túllépte az aktív fertőzöttek száma a már meggyógyultakét

2020. Szeptember 26. 16:06, szombat | Külföld

A brit királyi ház pénzügyeit sem kíméli a járvány

A brit királyi család pénzügyeit sem kíméli a koronavírus-járvány.