Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Augusztus 28. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti - fotó:pixabay

Szlovákiában az emberek többsége idén nem ment nyaralni

Szlovákiában az emberek többsége idén nem ment nyaralni

Sehova sem utazott nyaralni az idén Szlovákia lakosságának nagyobb hányada, többnyire anyagi okok miatt

- derült ki a Go4insight piackutató ügynökség felméréséből, amelynek megállapításait a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség tette közzé hétfőn.

Az augusztusban készült felmérés szerint csak a megkérdezettek 46 százaléka tudott szabadságra utazni az idei nyári szezonban, miközben a felmérés készítői azt vették nyaralásnak, ha valaki kifejezetten üdülési céllal legalább egy hetet tudott tölteni lakóhelyétől távol. Azoknak a nagy többsége, akik nem jutottak el nyaralni az idén, ezt azzal magyarázta, hogy egyszerűen nem futotta rá anyagilag, ugyanakkor az otthonmaradók mintegy negyede, saját vagy családjuk egészségügyi problémáival indokolta a döntést. A nyaralást az idén kihagyók túlnyomó többsége, mintegy háromnegyede, a hatvan évnél idősebbek, az átlagosnál alacsonyabb bevétellel rendelkezők és az ezernél kevesebb lakossal rendelkező települések lakói közül került ki.

A felmérés szerint azok közül, akik az idén eljutottak nyaralni, a legtöbben (a megkérdezettek 74 százaléka) a szezon alatt egy alkalommal utazott el szabadságolni, ugyanakkor több, mint ötödük (a megkérdezettek 22 százaléka) két nyaralást is megengedett magának, 4 százalékuk pedig hármat vagy annál is többet. A szlovákiai turisták döntő többsége (a megkérdezettek 76 százaléka) külföldön nyaralt az idén. A külföldi nyaralóhelyek közül az idén is Horvátországot választották a legtöbben (a külföldön nyaralók 30 százaléka), amit Olaszország, Csehország és Görögország követett a sorban. Érdekességnek számít, hogy bár Szlovákiában a nyaralóhelyek tekintetében hagyományosan a horvát tengerpart számít a legfelkapottabbnak, a felmérés szerint a lakosság több, mint egyharmada még sohasem szabadságolt tengerparton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.