Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2015. Június 23. 17:43, kedd | Helyi

Szinopszis a Laskáról

Szinopszis a Laskáról

Összefoglaltuk a hétvége eseményeit

Mozgalmas, élményekkel és izgalmakkal teli hétvége áll mögöttünk. Cegléd legnagyobb nyári fesztiválja a VIII. Bor és laskafesztivál, valamint a III. Ceglédi Vágta idén is megmozgatta, nem csak a város, de a környékbeli települések lakosságát. A három napos fesztiválra idén is több ezren voltak kíváncsiak.


Vidámpark, kézműves és kirakodóvásár, termelői piac, főzőverseny, pálinka- és borutca, koncertek, lovasbemutatók, játszóház, pihenő stég… stb. A színes program-kavalkádban csak az nem találta meg a maga kedvére való szórakozást, aki nem kereste. A gyermekprogramoktól az élő koncertekig mindent felvonultató eseménysorozat ezúttal is igazi fesztiválhangulatot csempészett csendes kisvárosunk életébe.


Péntek napközben a városban látványos lovas felvonulás vezette fel a három napos fesztivált. Délutántól pedig koncertekkel kezdődött a ráhangolódás. A kisszínpadon a Good Company, a nagyszínpadon pedig a WELLHELLO, a Hiphop Allstars reprezent, és a Halott Pénz melegítette be, hajnalban pedig Dj Mad vezette a fesztivál közönségét.


Szombat délelőtt a ceglédi laskáé volt a főszerep. Délelőtt rendezték ugyanis a már hagyománnyá vált laskafőző versenyt. A több kategóriában induló versenyre idén minden eddiginél több csapat mérte össze főzőtudományát – tudtuk meg Détáriné Lukács Ágnestől. A 4-től a 40 fős csapatokig számos egyesület, civilszervezet és baráti társaság indult a főzőversenyen. A rendezvény főszervezője még azt is elárulta, hogy jövőre szeretnék tovább bővíteni a főzőversenynek szánt területet.

A város laskája is jól vizsgázott, melyet idén a Testület készített el. A több száz adagban készült finomságot alig néhány óra alatt fogyasztották el az éhes fesztiválozók. A szervezők idén minden résztvevő csapatot díjazásban részesítettek, a vándorkupát pedig a Gyümölcskutató Intézet csapata vitte el.


A szombati napot a tavaly is nagy sikert aratott az Amatőr Fogathajtó verseny és csikósbemuató színesítette, ami már a vasárnapi Vágta eseményeit készítette elő. Délutántól pedig ismét a koncerteké volt főszerep.

A nagyszínpadon a Marching Jazz Band, a The Bits, a Pre Load, a Reckless Roses, a Zanzibár, valamint a Ganxsta Zolee és a Kartel mozgatta meg a tömeget, a kisszínpadon a L’amour zenekar zenélt, a koncertek között/alatt pedig a hangulatos borutcában lehetett fokozni a hangulatot. Éjfél után a Guca Partizans Band folklor zenéjét élvezhették azon kevesek, akik a hűvösebb este ellenére is kitartottak.


A vasárnap a Vágtáról és a lovakról szólt. Reggeltől késő délutánig díjugrató versenyek és különféle látványos lovas bemutatók szórakoztatták a közönséget. A nagy attrakció természetesen a Ceglédi Vágta döntője volt, melyet idén közvetlenül Kövesdy István előtt Csemő lovasa, Petrik Tamás nyert meg.


A koncertek sorát pedig Zoltán Erika és a Gríz közös produkciója zárta.

Kétség kívül gyorsan elszaladt ez a három nap, de biztosak lehetünk benne, hogy jövőre is jut még laska is, bor is, addig is a VIII. Bor és Laskafesztivál legjobb képeivel idézzük vissza a ceglédi fesztiválhangulatot.

>>> KÉPGALÉRIÁK <<<

fotó: Balga Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására