Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Január 20. 15:57, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Színes facebook oldal?

Színes facebook oldal?

ÚJ aplikáció, vagy egy ősrégi hekker trükk “fészbúkizált” változata!

Egyesek szerint alaptalan a gyanú, hogy a facebook-on eseményként terjengő egyedi profil beállítási lehetőség szemfüles hekkerek kreálmánya lenne, mások azonban meggyőző érveket sorakoztatnak fel, és óvatosságra intenek.

Tény, hogy túlzottan interaktívvá vált világunkban egyre több mindenre kell odafigyelnünk és már-már paranoid elővigyázatossággal és fenntartással kell kezelnünk minden új dolgot. Az internet szövevényes világának képzeletbeli mezeje tele van észrevehetetlen taposóaknákkal, melyek csak a gyanútlan felhasználók kattintására várnak.

Én az újonnan megjelent színes facebook változatot is ezzel az óvatos fenntartással kezelem és bevallom, hogy bizony a gyanakvók táborához tartozom.

1. Először is gyanús, hogy miért eseményként terjeng? A hivatalos újításokat nem így teszik közzé.

2. Másrészről pedig a módszer megszólalásig hasonlít egy ősrégi hekker trükhöz.

A trükk lényege, hogy a hekker lemásolja egy ismert, sokak által látogatott weboldal (pl a Facebook) belépő oldalát. Ezt valami módon terjeszti. A látogató odaérkezik és mivel azt látja, hogy Facebookon van, megadja belépési adatait (e-mail címét és a jelszavát). Belépés helyett az oldal azonnal átdobja az igazi Facebookra (észre sem veszed a változást!). DE közben a beírt adatokat lementi, mondjuk egy excel táblázatba. ez után bármikor belép a Te adatlapodra és irkál helyetted, úgy hogy észre sem veszed azt.

Azok, akik már hasonló eset kapcsán megütötték a bokájukat, azok már meg sem próbálják ezeket. Ha már késő bánat, akkor csak a gyors és azonnali jelszómódosítás segíthet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció