Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. December 01. 16:31, csütörtök | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Szezon végi értékelés

Szezon végi értékelés

Véget ért az őszi labdarúgó szezon, ennek okán a csapatok edzői röviden értékelték a munkát.

Restart Ceglédi VSE Labdarúgó Szakosztály utánpótlás 2011-2012 ősz

A Restart – Ceglédi VSE utánpótlás korosztályú csapatai közül az U-19 korosztály (1993-1994) és az U-17 korosztály (1995-1996) a II. osztályú ifjúsági bajnokság Dél - Keleti csoportjában, az U-15 korosztály (1997-1998) és az U-13 korosztály (1999-2000) a II. osztályú serdülő bajnokság Közép – Keleti csoportjában kezdte meg a 2011-2012 évad küzdelmeit. Minden korosztályban új edző mutatkozott be – az előző szezonban más korosztályt edzettek – új játékos keretekkel.

A legnagyobb átalakulás az U-19 korosztálynál volt, ahol a Ladánybenéről érkező új edző Ozsváth Ferenc kilenc új játékost is hozott magával, akiket nagyszerűen összekovácsolt a helyi fiatalokkal. Az őszt a tabella 7. helyén zárták.

Az U-17 korosztály edzője Kecskeméti József lett, aki a jövőbe tekintve ígéretes gárdát irányít. Minimális ponthátránnyal az 5. helyen végeztek ősszel, és tavasszal dobogós álmaik vannak.

Az U-15 korosztályt edző Farkas Jánosnak kellemes és egyben nehéz feladata adódott abból, hogy a legnagyobb létszámú – 25 fő – kerettel dolgozik. A játékos anyagból jól gazdálkodva a legjobb utánpótlás eredményt hozva a dobogó 2. helyéről várják a tavaszt.

Az U-13 korosztály kerete - hasonlóan az ifi csapathoz – kiürült. Ezt az űrt Zágon László tízenegy nagykőrösi játékossal töltötte meg. Az így kialakított keret nagyon jó bajnoki kezdés után a végén többet hibázva az 5. helyen zárta az őszt.

Összességében a csapatok teljesítményével és helyezésével elégedett lehet a labdarúgó szakosztály vezetése. Sürgető feladat a létesítmény fejlesztése, a pálya gondok megoldása, ami nagyban segítené az edzők munkáját abban, hogy a meglévő játékos keretekből a jelenleginél jobb eredményt tudjanak kihozni. A szakosztály vezetése és az edzők nevében köszönjük a szülők által nyújtott áldozatos segítséget. Kívánunk mindenkinek jó pihenést a „holt szezonban” és Békés Boldog Karácsonyt.

Szabó Attila – utánpótlás technikai vezető

U-19 – Ozsváth Ferenc edző

Az augusztusban átvett csapat elsősorban mentális téren fejlődött a legtöbbet. A megszerzett hetedik hely a várakozások feletti teljesítményt számszerűsíti. Minden csapatrész teljesítményében voltak nagyon jó és gyengébb mérkőzések. A védekezésünk egy-két kivételtől eltekintve jól működött, de a labdakihozatal szervezésében magasabb színvonalat várok el. A középpályás játékunk a legsebezhetőbb, labdabirtokláskor túl sokat dajkáljuk a labdát, ezért lassabb és kiismerhetőbb a játék. Védekezésben túl sok volt az egyéni hiba, a labda eladástól a rossz helyezkedésig. A támadóink hatékonyságán van mit javítani, gyorsabbá, egyben kiismerhetetlenebbé kell tenni a végjátékot. Az elkövetett hibák ellenére elégedett vagyok az összteljesítménnyel, a végére igazi csapattá fejlődött a társaság. A legnagyobb öröm a számomra, hogy majdnem minden edzésen közel húszan voltunk ami nagy előre lépés a korábbi időszakhoz képest és az edzésfegyelem is elérte a kívánt szintet. Feladatom a következő időszakban, hogy elhitessem a játékosokkal, hogy sok munkával és kellő odafigyeléssel a legmagasabb szintet is elérhetik és ismert játékosokká nőhetik ki magukat.

U-17 – Kecskeméti József edző

Rengeteg utazással tarkított, nagyon erős bajnokságban játszik meghatározó szerepet az U-17-es CEGLÉDI csapat!!! Az összes - talán a Békést kivéve- ellenfelünk jobb körülmények között készül, mint mi. Nagyon zavaró és jól látszik az eredményeinken és a mutatott játékunkon, hogy október közepétől nem tudunk a másodosztálynak megfelelő edzés munkát végezni!!! Ennek ellenére elégedett vagyok a srácok hozzá állásával és mutatott produktumával, ha kis szerencsénk van a két hazai vereségünknél - Szolnok és Orosháza - akkor a dobogón telelhetnénk, de a négy pont lemaradásunk ellenére a fiúk tudása, kitartása azt mondatja velem, hogy szép tavaszunk lesz és elérjük az áhított harmadik helyet! Ehhez kívánok sérülés mentes felkészülést és békés, boldog ünnepeket, úgy a fiúknak, szülőknek, edző kollégáknak és mind azoknak, akik szeretik a CEGLÉDI labdarúgást!!!

U-15 – Farkas János edző

A csapat az őszi idényt 25 fős létszámmal kezdte meg, ebből a keretből a többsége nálam kezdett el focizni még 5-6 évvel ezelőtt. Tehát ismertem a srácokat, ki mit tud és mire képes. Ehhez a kerethez csatlakozott jó pár új játékos, akiket be kellett építeni a keretbe, ez elég jól sikerült. A bajnokságot augusztus végén kezdtük el az NB2 közép-kelet csoportjában - eddig a dél-keletben voltunk -. Tehát teljesen új csapatokkal kellett megismerkednünk, amit izgalommal vártunk. Az első három fordulóban magabiztosan és jól játszva hoztuk az eredményeket, a negyedik ötödik fordulóban a csapat egy kissé megtorpant és egy vereség, illetve egy döntetlen volt a mérleg. Utána ismét jó sorozat következett, de a hetedik fordulóban beleszaladtunk egy nagy vereségbe Balassagyarmaton(7:2)! A bajnokság hátralévő részében sajnos a „pálya viszonyoknak köszönhetően” nem tudtunk megfelelően készülni az edzéseken, ez közre játszott abban, hogy a csapat újabb két vereséget szenvedett el. Az utolsó fordulót magabiztosan hoztuk, és a csapat a második helyen zárta az őszt!! Összességében elégedett vagyok, de nagyon sok hiányosságunk van még, mind csapat részben, mind egyénileg és ezeket ki kell javítani a jövőben, hogy tudjunk előre lépni!! Köszönöm a szülök egész évben tett segítségét!!

U-13 – Zágon László edző

Felkészülést a bajnokságra július 25.-én kezdtük, ekkor még komoly létszám problémákkal küzdöttünk. A sportkapcsolatok révén a nagykőrösi Kőrisfa Royal SE segített ki 11 játékossal. A fúzióban annyi a szépséghiba, hogy a nagykőrösi játékosok csak heti egy edzést tudnak látogatni. Mivel nehezen állt össze a keretem, ezért korainak tűnt az augusztus 27.-ei bajnoki rajt, de ennek ellenére két győzelemmel nyitottunk, amit sajnos két vereség követett. Beigazolódott, hogy 1-2 játékos hiánya vagy a húzóemberek gyengébb játékát nem bírja el a csapat. A szezon legfájóbb vereségét Balassagyarmaton szenvedtük el, ahol a csere kapusom is mezőnyben játszott, mert kevesen voltunk. Összességében megfelelőnek, sőt a vártnál jobbnak ítélem az őszi szereplésünket. Sajnos az utolsó hazai mérkőzésünket döntetlenre tudtuk csak hozni, így 7 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereséggel az 5. helyen zártuk az őszt. A jó szereplésből a csapat minden tagja kivette a maga részét, csak így tudtunk ilyen teljesítményt nyújtani. Remélem tavasszal ugyanezzel a kerettel hasonló szép sikereket tudunk elérni. Köszönöm a szülők önzetlen segítségét a csapat körül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem