Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Július 15. 07:49, péntek | Bulvár
Forrás: KRQ Communications

Széttépték a másolatot – Legális zeneletöltésért küzdenek az X-Faktor sztárjai

Széttépték a másolatot – Legális zeneletöltésért küzdenek az X-Faktor sztárjai

Az X-Faktor első négy helyezettje, Vastag Csaba, Takács Nikolas, Király L. Norbi és Janicsák Veca nem tudja tovább nézni, hogy milyen sok az illegális zeneletöltés, a silány másolat.

Évek óta hatalmas problémát jelent az előadóknak és a szerzőknek, hogy a lemezeladás folyamatosan csökken, az illegális zeneletöltés azonban olyannyira növekszik, hogy az szinte mindenki számára magától értetődő, bármennyire is büntetendő. Mostantól azonban – a SPAR-csoport és a Sony Music jóvoltából – már hazánkban is lehetőség van arra, hogy bárki letöltse kedvence dalait, méghozzá legálisan, pár forintért.

„Az illegális letöltés pont olyan, mintha valaki bemenne a boltba, levenne a polcról egy kenyeret és fizetés nélkül távozna, vagyis lopna. Ez ellen fel kell lépni! Éppen ezért döntöttünk úgy Vecával, Nikolasszal és Norbival együtt, hogy nyíltan felvállaljuk a harcot a legális zeneletöltésért. Áttéptük a silány másolatot, és megmutattuk: milyen az eredeti” – mondja Vastag Csaba, az X-Faktor győztese.

Hazai és külföldi előadóművészek több mint 350.000 dalának legális letöltésére van lehetősége a zenekedvelőknek a SPAR-csoport jóvoltából, miután a kiskereskedelmi lánc és a Sony Music közös promóciót indított népszerű hazai előadók bevonásával. A reklámkampány célja a vásárlásösztönzés mellett, hogy alternatívát kínáljon a vásárlóknak az online zeneletöltést illetően. Már az előzetes adatok szerint is történelmet írt a SPAR és a Sony Music közös akciója Magyarországon, hiszen az első két héten mind az ingyenes dalletöltések száma (mintegy 35.000 letöltés), mind a fizetős letöltések száma (mintegy 1.500 letöltés) nagyságrendekkel haladta meg a korábbi legális felületeken regisztrált időarányos forgalmakat.

Címkék: zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.