Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 30. 16:11, kedd | Belföld
Forrás: InfoVáros

Szenvedélyes májusi száguldás Tarcalon

Szenvedélyes májusi száguldás Tarcalon

Május a szerelem és a kalandok hónapja. Írók, költők fogalmazzák meg évszázadok óta az esztendő ötödik, pezsgő havának szenvedélyességét, de a ma embere is tapasztalja, hogy az elmúlt időszak zord időjárásában megfáradt test és lélek felüdülésre, önfeledt kikapcsolódásra vágyik. Hol is találhatna erre megfelelőbb helyet, mint Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékén.

A 6202 hektár nagyságú terület 1737 óta a világ első zárt borvidéke, az UNESCO 2002- ben vette fel kultúrtájként a világörökségi listára. A terület nagyobb részét borító vulkanikus alapkőzeten testes, erős, míg a löszösebb talajú részeken lágyabb, illatosabb karakterű borok készíthetők. A vidék alapborai mellett világhírnévre tett szert az aszúszemekkel kevert élő fürtök együttes feldolgozásával készülő szamorodni és a tájegység kiemelkedő bora, az évszázados technológia alkalmazásával, nagy gondossággal előállított aszú. Minőségét többek között a helyi pincék falát borító nemespenésznek köszönheti, amely a tokaji borvidéken kívül kizárólag a Rajnai régióban fordul elő, és amely az aszú jellegzetes friss kenyeret idéző zamatát, aranysárga színét és magas alkoholtartalmát adja.

A Zempléni-hegység és az Alföld találkozásánál, a legjobb minőségű szőlőtáblák tövében fekszik Tarcal. A község talán legszebb épülete, az eredetileg a 18. században barokk stílusban épített, majd az 1830-as években klasszicista mintára átalakított Andrássy-kúria, amely 2008-tól Andrássy Rezidencia Wine & Spa néven ötcsillagos szállodaként, kimagasló minőséggel, luxus szobákkal és modern fürdőrészleggel várja vendégeit. A szálloda borhotelként is működik, alapvető célkitűzésük, hogy megismertessék a hozzájuk érkezőket a borvidék hagyományaival. Egyedülálló miliővel rendelkező Esszencia Éttermében magyar és nemzetközi ínyencségek mellett 40 borász különlegességei közül választhatnak a vendégek.

Május 10. és 12. között a száguldás szerelmeseit várják egy hosszú hétvégére, ahol a BMW négy legújabb modelljét próbálhatják ki az érdeklődők. Ott lesz a palettán a sportos, de takarékos motorjával méltán népszerű X5-ös terepjáró és a 7-es széria legújabb tagja, a 750d xDrive. Az 520d üzleti limuzinjával is vezethetnek a jelentkezők, aki pedig a kisebb járműveket részesíti előnyben, az elegáns 320d volánja mögé is beülhet. (A 6-os Gran Coupé a négyajtós kupék egyik legszebb képviselője, lenyűgöző külseje mindenkit levesz a lábáról.)

A szálloda a minőségi szórakozás mellett a gasztronómiáról sem feledkezik el. A hétvége minden napján büféreggelivel indul a program, szombaton a tesztvezetést a hotel télikertjében elfogyasztható grillebéd, kora estétől pedig tokaji borokból összeállított kóstoló kíséri, házi pogácsával és sajtkülönlegességekkel. A résztvevők természetesen igénybe vehetik a hotel wellness részlegét is, ahol jakuzzi, úszómedence, finn- és infra szauna, barlangfürdő, sókamra, gőzfürdő és élményzuhanyok közül válogathatnak. Tartalmas programoknak nem lesznek híján a május közepén Tokaj-Hegyaljára látogatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során