Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 11. 09:48, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Szembe fordult az autópályán, majd egy kamionnak ütközött szándékosan

Szembe fordult az autópályán, majd egy kamionnak ütközött szándékosan

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 75 éves férfival szemben, aki öngyilkossági szándékkal kocsijával megfordult az M7-es autópályán és szembe ment a forgalommal.

A férfi 2017 márciusában depresszióban szenvedett, amelynek tüneteit súlyosbította, hogy rossz hírt kapott egyik családtagja egészségügyi állapotáról. Az idős férfi a hír hatására beszűkült tudatállapotba került, ekkor alakult ki benne az az elhatározás, hogy öngyilkos lesz – közölte az ügyészség.

A vádlott ezután Balatonboglárnál felhajtott az M7-es autópályára és Budapest irányába közlekedett, majd éjjel 11 óra körül szabálytalanul megfordult, és a többi közlekedőt is veszélyeztetve a menetiránnyal szemben Nagykanizsa irányába kezdett autózni. Mindezt azért, hogy egy járművel összeütközzön.

Az idős férfi körülbelül 1 kilométert autózott a forgalommal szemben, amikor észrevett a külső forgalmi sávban egy kamiont. Ekkor a vádlott kocsiját a vontató felé kormányozta, a kamiont vezető ukrán férfi azonban észrevette ezt és megpróbálta elkerülni a balesetet. A manőver ellenére azonban a személyautó eleje a kamion bal oldalának ütközött, emiatt annak pótkocsija felborult, a vontatót pedig az autópálya melletti füves partfal állította meg.

A balesetben a kamionsofőr nem sérült meg, de az idős férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – tette hozzá a vádhatóság.

A Fonyódi Járásbíróság ítéletében a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Aki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.