Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 16. 14:33, hétfő | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Szellő Imre halad az olimpia felé

Szellő Imre halad az olimpia felé

Szellő Imre bekerült a nyolcaddöntőbe

Magyar győzelemmel kezdődött a 44 ország válogatottjának részvételével rendezett trabzoni olimpiai kvalifikációs ökölvívó torna. A 81 kilós Szellő Imre az észt Ainar Karlsson ellen végül nagy küzdelemben 13:11-es pontozással győzött, és bekerült a nyolcaddöntőbe.

Egynapos csúszással ugyan, de elkezdődött az év eddigi legfontosabb versenye 44 európai – köztük a magyar hét indulóval – férfi ökölvívó válogatott részvételével, hogy az elkövetkezendő napokban a törökországi Trabzon városában megszerezzék a még kiadó londoni olimpiai szereplést jelentő kvótás helyeket. Már az első napon ringbe lépett Eb-bronzérmesünk, Szellő Imre, aki ugyan hatalmas csatában legyőzte az észt Ainar Karlssont – 13:11 lett a pontozás vége –, ám a szorítóban mutatott teljesítményre igencsak nem lehet büszke a magyar csapat egyik kvótára esélyes versenyzője.

„Sajnos Imre nem azt nyújtotta, amit valójában tud, és amit el is várunk tőle. Ennél jóval több van benne, remélem, a következő meccsén képes lesz megmutatni, mire képes az igazi Szellő a ringben. Ha nem tud változtatni, sajnos be kell látni, hogy ez a teljesítmény kevés lesz a kvótához. Ő is elismerte a meccset követően, hogy ennél jóval többre képes, és szerencsés győzelmet aratott. Természetesen bízom abban, hogy képes lesz a valódi önmagát adni a szorítóban a nyolcaddöntőben" – fogalmazott Kovács László szövetségi kapitány.

Szellőnek nem marad sok ideje pihenni és felkészülni a következő meccsére, ugyanis a hétfő esti programban máris ringbe szólítják a nyolcaddöntőre a moldovai Victor Cotiujanschii ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem