Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 18. 10:54, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Szebb, virágosabb Ceglédért

Szebb, virágosabb Ceglédért

Indul a városszépítési program.

Cegléd Város Önkormányzata, többéves hagyományt folytatva, 2012-ben is meghirdeti Környezetszépítési és Környezetvédelmi Programját.Idén is az alábbi három fő kategóriában lehet nevezni.

1. A „Szebb, virágosabb Ceglédért” mozgalom célja a környezet- és természetvédelmi szemléletformáláson kívül a város lakosságának motiválása a lakókörnyezet tisztán és rendezetten tartására. A versenyre magánszemélyek, intézmények és lakóközösségek jelentkezését várjuk. A résztvevők közül a kategóriák 1-3. helyezettjei az Önkormányzat által felajánlott díjakban részesülnek. A korábbi évekhez képest szerényebb mértékben, de idén is tervezzük egynyári virágpalánták kiosztását a résztvevőknek (várhatóan május 21-25. között). Jelentkezési határidő: 2012. május 25. A nevezési lap innen letölthető, vagy beszerezhető személyesen a Polgármesteri Hivatal portáján, a Tourinform Irodában és a VÁRVAG Nonprofit Kft. irodájában.

2. A Hároméves Örökbefogadási Pályázatra jelentkezők a pályázati kiírásban felsorolt közterületek (pl. 1956-os hősi sírok, szökőkutak környezete, fasorok) ápolását, gondozását vállalhatják; a megadott lista egyedi javaslat alapján tovább bővíthető. A pályázók számára eszköztámogatást tudunk biztosítani. A legjobban teljesítő résztvevő egy évre megnyeri az örökbefogadási vándorkupát. Jelentkezési határidő: 2012. május 25. A pályázati űrlap innen letölthető, vagy beszerezhető személyesen a Polgármesteri Hivatal portáján, a Tourinform Irodában és a VÁRVAG Nonprofit Kft. irodájában.

3. „A mi parkunk a mi kertünk...” rajzpályázatra óvodás és általános iskolás gyermekek jelentkezését várjuk. Szeretnénk, ha a legfiatalabbak is megmutatnák, hogy milyennek látják virágos környezetüket, a családi-városi kerteket, parkokat. A pályázatra négy korcsoportban elsősorban síkjellegű alkotásokat várunk (festmény, zsírkrétarajz, tollrajz stb.). A díjazottak értékes könyvjutalmakat, okleveleket kapnak. Beküldési határidő: 2012. július 6., 14 óra. A jelentkezési lap innen letölthető, vagy beszerezhető személyesen a Polgármesteri Hivatal portáján, a Tourinform Irodában és a VÁRVAG Nonprofit Kft. irodájában.

A virágosztás május 23-án (szerdán)délelőtt 9:30-kor lesza Várvag Kft. Kőrösi úti telephelyén.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció