Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Szeptember 26. 13:08, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Szavazólap helyett pénzt dobott az urnába egy spanyol szavazó

Szavazólap helyett pénzt dobott az urnába egy spanyol szavazó

Összecserélte a borítékokat és a kitöltött szavazólap helyett 200 eurót (61 ezer forint) rejtő borítékot dobott az urnába egy szavazó a vasárnapi galíciai regionális választásokon

- számolt be a történtekről a spanyol sajtó hétfőn. Az észak-spanyolországi Redondela település szavazóhelyiségében este hétkor, egy órával urnazárás előtt jelent meg egy férfi, aki korábban ott adta le szavazatát, egy rendőr kíséretében.

Azt állította: véletlenül nem azt a borítékot dobta be az urnában, amelybe a szavazólapot tette, hanem egy másikat, amelyben keresztelőajándéknak szánt 200 euró volt.

A sajtóbeszámolók szerint tévedésére már csak az ünnepségen, a 90 kilométerre lévő Ourense városában jött rá, és azért érkezett a rendőrrel, hogy talán így visszakaphatja a pénzét.

A szavazatszámláló bizottság megvárta a voksolás hivatalos befejezését, majd kinyitották az urnát és megkeresték a 200 eurót rejtő borítékot, amit visszaadtak tulajdonosának. Ráadásul a férfi elcserélt szavazatát is elfogadták.

Címkék: spanyol, szavazás, szavazó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.