Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Március 17. 14:07, kedd | Helyi

Szaporodó betörések Cegléden

Szaporodó betörések Cegléden

Bűnügyi hírek

J. László 34 éves pilisi lakos ellen testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, mivel a férfi a jelenlegi adatok szerint 2015. február 12-én 17 óra körüli időben a Budapest-Nyugati Pályaudvarról Szolnokig közlekedő személyvonaton bántalmazott egy ceglédi lakost. J. János a sértettet többször megpofozta, majd az állomáson a vonatról hátba rúgta, melynek következtében a sértett az állomás peronjára esett. A sértett a bántalmazás során könnyű sérülést szenvedett, azonban az erőszakos cselekmény módja és a bántalmazott testrész alapján súlyosabb sérülés is bekövetkezhetett volna.
Az ügyben a további eljárást a Bűnügyi Osztály folytatja le.

A Cegléd Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sz. Ferenc 21 éves törteli lakos ellen, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. március 5-én 18 óra körüli időben - törteli családi házukban - szóváltásba keveredett a hozzájuk érkező sértettel, akivel dulakodni kezdett. Ennek során a két férfi az ágyra került, ahol Sz. Ferenc többször megütötte és hátracsapta a sértett fejét. A bántalmazás következtében a sértett – az elsődleges orvosi vélemény alapján – orrcsonttörést szenvedett. A gyanúsított ezt követően késsel, illetve baltával megfenyegette a vitapartnerét, majd a helyszínről a közeli erdőbe menekült.
A ceglédi rendőrök a bűncselekmény elkövetését követő 5 órán belül elfogták a törteli férfit, akit előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2015. március 6-án elrendelte Sz. Ferenc előzetes letartóztatását.
A gyanúsított ellen a további eljárást – fogvatartása mellett – a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Cegléd város területén emelkedett az elmúlt időszakban a betöréses lopások száma, ezért ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy fokozottan óvják, vigyázzák értékeit. A bevezetett rendőri intézkedések ellenére eddig a betörő kilétét nem sikerült megállapítani, azonban az ismeretlen tettes felkutatása folyamatban van, a rendőrök mindent megtesznek ennek érdekében. Azonban az megállapítható, hogy a sértettek sok esetben megkönnyítették a betörők esélyeit azzal, hogy például nyitott állapotban hagyták a lakást, illetve szem előtt hagyták a nagyobb értékeket.

Hasonló a helyzet az illetékességi területünkön ritkán előforduló gépkocsi feltörések és kerékpárok kosarából történő lopások esetében is. Fontos, hogy a járműben látható helyen – utastér, műszerfal, ülése - ne hagyjanak semmilyen értéket. Ha kiszállnak, az autóból tegyék el a GPS-t, ha lehet, akkor a rádiót is és győződjenek meg arról, hogy jól lezárták a kocsit és minden ablak fel van húzva. A kerékpárosok esetében pedig az fordul elő gyakran, hogy amíg a sértett beszalad egy pillanatra egy ismerőséhez vagy a boltba, addig a kerékpáron hagyott értékeitől megszabadítják vagy rosszabb esetben a lezáratlan kerékpárjától is.

A nyomozóhatóság feladata az olyan személyi és tárgyi bizonyítékok felkutatása, amelyek a tényállás megállapíthatóságán túl az elkövető kilétére és a bűnösségének megállapítására is alkalmasak. Ehhez azonban a társszerveken túl együttműködő lakosságra is szükség van!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására