Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2012. Április 19. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

Svájc tovább szigorít

Svájc tovább szigorít

Nem tartott sokáig az IMF jobb világgazdasági prognózisára emelkedő tőzsdei hangulat. Szerda kora délutánra ismét csökkeni kezdtek az európai tőzsdeindexek, ezzel párhuzamosan pedig a magyar börze is.

A forint euróval szembeni árfolyama ismét a 297-es szint felett ingázik, míg a svájci frankot 247 és 248 között jegyzik. Ha már Svájc. A helvét jegybank tovább szigorította az alkalmazottai tőkepiaci műveleteit korlátozó szabályokat.

Minden alkalmazottjára kiterjesztette azt a rendelkezést, hogy 20 ezer frank fölötti valutaügyleteikre előzetes jóváhagyást kell kérniük. Sőt, az alkalmazottak magánemberként végrehajtott pénzügyi műveleteinek ellenőrzésére és felügyeletére külön osztályt alakítottak. A szigorításokat az után vezették be, hogy a bank korábbi elnöke, Philipp Hildebrand januárban lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy a felesége 60 ezer frank profitra tett szert egy devizavásárláson. Mindezt annak köszönhetően, hogy két nappal később a Svájci Nemzeti Bank beavatkozott a devizapiacon. A bankelnök tagadta, hogy a felesége belső információval élt volna vissza, a profitot pedig jótékony célra átutalta. Annak az - egyelőre meg nem nevezett - személynek, aki az ügyet kiszivárogtatta, ugyanakkor felmondtak, és rövidesen büntetőperben kell felelnie tettéért. Megsértette ugyanis a svájci banktitokra vonatkozó rendelkezést.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 11:00, kedd | Külföld

Szicíliában is újból kötelező a szájmaszk viselése szabadtéren

Szicília szigetén elrendelték a szájmaszk kötelező használatát szabadtéren, miközben országos szinten az aktív fertőzöttek száma ötvenezer fölé emelkedett hétfőn, először május 27. óta.

2020. Szeptember 29. 10:01, kedd | Külföld

Ismét vészhelyzet kihirdetésére készül a kormány Szlovákiában

Szigorodnak októbertől a járványellenes intézkedések Szlovákiában, a kormány szerdán dönt a vészhelyzet ismételt kihirdetéséről

2020. Szeptember 29. 08:01, kedd | Külföld

Kibertámadás érte az Egyesült Államok több mint 400 kórházának számítógépes rendszerét

Kibertámadás érte az Egyesült Államok több mint 400 kórházának számítógépes rendszerét - jelentette helyi idő szerint hétfőn este az NBC televízió.

2020. Szeptember 29. 05:00, kedd | Külföld

Október végén jelképes és szűkített formában megrendezik a Cannes-i Filmfesztivált

A koronavírus-járvány miatt májusban elhalasztott 73. cannes-i fesztivált október végén egy, a szokásosnál kisebb és rövidebb formában mégis megrendezik a Croisette-en - jelentették be hétfőn Párizsban a szervezők.