Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 30. 08:40, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Súlyos károkat okozott az esővel kísért szélvihar Csehországban

Súlyos károkat okozott az esővel kísért szélvihar Csehországban

Súlyos károkat, jelentős közlekedési gondokat okozott és emberéletet is követelt az az esővel, olykor jégesővel kísért nagy erejű szélvihar, amely keddre virradóra vonult át Csehországon.

A közszolgálati rádió kora reggeli jelentései szerint a gyorsan lehulló nagy mennyiségű csapadék következtében országszerte számos helyen rövid időre megáradtak a patakok, és kerteket, udvarokat, pincéket öntöttek el.
Az észak-csehországi Liberec melletti Jermanovicében egy férfi beleesett a megáradt patakba és megfulladt. Szintén ezen a vidéken veszélybe került két gyerektábor, mintegy 80 lakóját éjjel biztonságos helyre kellett szállítani. A kelet-csehországi Pardubicében fatörzs dőlt egy emberre, súlyosan megsebesítve őt.
A szélvihar fákat döntött ki, amelyek utakra és a sínekre dőltek, akadályozzák a forgalmat. Reggel többtucatnyi helyen állt a vasúti közlekedés, mert el kell takarítani a sínekre esett fákat. A vasút közölte, hogy legalább félszáz vonat állt le, és a forgalom csak a délelőtti órákban indulhat újra. Hasonló problémák vannak az alsóbb rendű utakon is, az autópályák és a főbb útvonalak azonban mindenütt járhatók.
Kelet-Csehországban több ezer háztartás van villany nélkül, mert megszakadt az áramszolgáltatás.
Hradec Králové és Jihlava környékén a szélvihar több háztetőt megrongált, és károk keletkeztek gazdasági épületekben is. Dél-Csehországban több mint 150 ház pincéjét öntötte el a víz.

Címkék: Csehország, károk, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.