Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Június 18. 17:19, szerda | Helyi sport

Sporttörténeti siker a ceglédi foci utánpótlásban

Sporttörténeti siker a ceglédi foci utánpótlásban

A 2013-2014 bajnoki évadban „utazó csapataink” kimagaslóan szerepeltek.

A Ceglédi VSE Labdarúgó Szakosztálya 12 korcsoportban neveli a jövő labdarúgó tehetségeit. A nagyobbak országos bajnokságokban, 13 éves kortól lefelé pedig az MLSZ OTP Bank Bozsik-program keretében versenyeznek.

A 2013-2014 bajnoki évadban „utazó csapataink” kimagaslóan szerepeltek. Hosszú idő után két korosztályuk is dobogón végzett. A Bozsik-programban nem hirdetnek győzteseket, ott a játék öröme az elsődleges szempont.

Az U-21-es csapat Kecskeméti József edző vezetésével sporttörténeti sikert ért el. Az NB II utánpótlás bajnokság Közép „B” csoportjában 3. helyen végzett. Az edzőnek és a játékosoknak is nagy kihívás volt ez a bajnokság. Együtt kellett szerepeltetni játékosokat 18 évtől 21 éves korig, sőt az edző bevállalta, hogy három 17 éves fiatalt is kipróbál. Nem vallottak szégyent! Szerencsére a felnőtt kerettel együtt edző és a felnőtt keretből visszakapott fiatalabb játékosokat nagyszerűen össze tudta építeni Kecsó, aminek eredménye a dobogós helyezés. A csapat a bajnokság második legtöbb gólját lőtte, gólfelelősünk Viniczai Viktor 33 góllal gólkirály lett. A harmadik legkevesebb gólt kaptuk, öt meccsen maradt érintetlen az Aszódi Miklós és Varga Zsolt által őrzött ceglédi kapu.

Az U-17-es csapat Kurucsai Milán edző vezetésével hullámzó teljesítményt produkálva a bajnokság 7. helyén végzett. A csapatban több tehetséges fiatal bontogatja szárnyait, akik jövőre már az U-21-ben mutathatják meg mire képesek.

Az U-15-ös csapat Farkas János edző irányítása mellett szintén öregbítette a Ceglédi Vasutas nevét. Az NB II utánpótlás bajnokság Közép-keleti csoportjában 3. helyen végeztek. A bajnokság indulása előtt ebben a korosztályban létszám gondokkal küzdöttünk. Tápiószentmártonból érkezett hét játékos és Szolnokról egy kapus, ennek köszönhetően összejött a 15 fős keret, amely végig játszotta a bajnokságot. Ahogy teltek a hetek, hónapok az edző ütőképes csapatot kovácsolt a fiúkból, amire a legnagyobb bizonyíték a bronzérem.

Az U-14-es csapat Széchenyi Márton edző kezei alatt formálódott és lépett előrébb csapat szinten. Az edző szavait idézve „rész-sikerekben gazdag, viszontagságos szezon volt az idei”. A bajnokságban a 6. helyen végeztek a fiúk. A csapatból egy játékos, Kovács Bence eljutott a megyei válogatott edzőtáboráig. A játékosok többségében megfogalmazódtak futballal kapcsolatos célok a jövőt illetően, ami reménykeltő a ceglédi labdarúgás jövőjére tekintve.

A sporttelepen bekövetkezett változások már most éreztetik hatásukat. A tavaszi felkészülést kiváló minőségű, műfüves pályán tudta elvégezni négy csapatunk és ez meg is látszott a tavaszi teljesítményen. Szakmai oldalról megközelítve minden korcsoportban megfelelő képesítéssel és ceglédi kötödésnek köszönhetően megfelelő elhivatottsággal végezték munkájukat az edzők.

A bajnoki szezon zárásaként 2014. június 21.-én évzáró juniálist rendezünk a Malomtó széli sportpályán, ahol a labdarúgók és szakemberek mellett jelen lesznek az egész évben nélkülözhetetlen szülők is. Remélhetőleg egy jól sikerült családi nap keretében tudjuk megjutalmazni a korcsoportok legjobban teljesítő játékosait. A két dobogós csapat játékosai számára pedig itt adjuk át az érmeket.

-Szabó Attila – technikai vezető-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem