Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2020. November 08. 11:07, vasárnap | PR

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

A lomtalanításra mindig akkor gondolunk, mikor a lehető legtávolabb van az éves városi lomtalanítás időpontja. Mit tehetünk, ha nem akarjuk még fél évig kerülgetni a lakásban a feleslegessé vált holmikat?

Megjött az őszi idő és rád tört a vágy, hogy átrendezd a lakást? Esetleg éppen most akarsz összeköltözni a barátnőddel és fogalmad sincs, hogyan fog elférni kettőtök holmija a közös lakásban? Megihletett Marie Kondo és szabadulnál minden kacattól a lakásban? Ha ezek egyike, vagy valami hasonló a problémád, akkor lomtalanításra van szükséged, de azonnal.

Lomtalanítás állami pénzen

Magyarországon évente van minden településen egy központilag kezelt lomtalanítási lehetőség. Ilyenkor ki lehet pakolni az utcára a megunt holmikat, könyveket, bútorokat és a városi köztisztaságért felelős vállalat autói összeszedik a lomokat.

Annyi a bökkenő, hogy ezt évente csak egyszer csak megtenni, általában tavaszi időszakban. Murphy törvénye, hogy a legtöbb embernek pont nem ilyenkor van rá szüksége, vagy éppen ideje, hogy a lomokat összeszedje és kihelyezze. De akkor mit lehet tenni?

Mi van, ha lekésted?

Ha ilyen cipőben jársz, még mindig van megoldás. A kisebb, kevesebb holmi esetében apránként kihelyezheted a kukába, vagy ha kicsit környezettudatosabb ember vagy, akkor adományozhatod az arra rászorulók részére. Ez utóbbinál csak annyi a gond, hogy neked kell elvinni a leadási helyére a megunt ruhákat, könyveket, bútorokat. Ha esetleg egy „ingyen elvihető” Facebook csoportban rakod ki a hirdetést, valószínű, hogy egyenként viszik majd el. Mindez idő és energia, ami nem feltétlen van mindenkinek.

Lomtalanító cégek bevetésen

Szerencsére már vannak olyan cégek is, amiktől év közben is rendelhetsz lomtalanítást. Csak összepakolod a holmikat, és hívod a társaságot, hogy egy megbeszélt időpontban markos ifjak eltűntessék a dobozaidat, felesleges bútoraidat és végre helyet csináljanak a lakásban.

Előfordul néha olyan is, hogy haláleset történik a családban, de nem tudod vagy nem akarod személyesen átnézni a hagyatékot, mert túl fájdalmas, vagy túl fárasztó. Ilyen esetben is van rá mód, hogy megrendeld egy cégtől a lomtalanítást.

Szakemberek jönnek ki, átszortírozzák a tárgyakat, hulladékba rakják a már haszontalanokat és megfelelő helyre szállítják azokat, amik még használhatóak vagy hasznosíthatóak. Rendelkezhetsz arról is, hogy milyen tárgyakat szeretnél megtartani. Ebben az esetben csak ezeket hozzák el neked, a többinek az elszállításáról pedig gondoskodnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 20. 06:56, péntek | PR

Ezek a leghatásosabb hajpakolások hajritkulás esetén

A hajhullás, kopaszodás, vagyis latin nevén az alopecia rengeteg ember érint világszerte, de Magyarországon is. Ennek oka sokféle lehet, így a megoldást is ezer helyen kereshetjük.

2020. November 08. 10:55, vasárnap | PR

Mennyi az annyi? Segít kiszámolni a bruttó nettó bérkalkulátor!

A munkakeresés egyik legkényesebb kérdése a bérigény megjelölése. Sokan csak saccolják, hogy mi kerül a bankszámlára hó elején a bruttó bér alapján, pedig a bruttó nettó béralkulátor pontosan megmutatja, mennyi az annyi.

2020. November 08. 10:47, vasárnap | PR

Megoldás a készlethalmozásra: raktár bérlés Budapesten

Vállalkozásunk profiljától függően előfordulhat, hogy komolyabb raktárkészlettel rendelkezünk, melyek elhelyezése az irodánkban problémás, helyhiány léphet fel és egyébként sem épületes látvány az ott dolgozók számára.

2020. November 08. 10:36, vasárnap | PR

Így válaszoljuk meg az e-learning képzés készítésének kihívásait!

A COVID megjelenése óriási löketet adott az addig jelenléti oktatásban zajló képzések online formában történő megtartásának. Ez sokkal szélesebb körökhöz juttatja el a tudást, de vannak technikai kihívásai.