Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2020. November 08. 11:07, vasárnap | PR

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

Sokára lesz még a tavaszi lomtalanítás?

A lomtalanításra mindig akkor gondolunk, mikor a lehető legtávolabb van az éves városi lomtalanítás időpontja. Mit tehetünk, ha nem akarjuk még fél évig kerülgetni a lakásban a feleslegessé vált holmikat?

Megjött az őszi idő és rád tört a vágy, hogy átrendezd a lakást? Esetleg éppen most akarsz összeköltözni a barátnőddel és fogalmad sincs, hogyan fog elférni kettőtök holmija a közös lakásban? Megihletett Marie Kondo és szabadulnál minden kacattól a lakásban? Ha ezek egyike, vagy valami hasonló a problémád, akkor lomtalanításra van szükséged, de azonnal.

Lomtalanítás állami pénzen

Magyarországon évente van minden településen egy központilag kezelt lomtalanítási lehetőség. Ilyenkor ki lehet pakolni az utcára a megunt holmikat, könyveket, bútorokat és a városi köztisztaságért felelős vállalat autói összeszedik a lomokat.

Annyi a bökkenő, hogy ezt évente csak egyszer csak megtenni, általában tavaszi időszakban. Murphy törvénye, hogy a legtöbb embernek pont nem ilyenkor van rá szüksége, vagy éppen ideje, hogy a lomokat összeszedje és kihelyezze. De akkor mit lehet tenni?

Mi van, ha lekésted?

Ha ilyen cipőben jársz, még mindig van megoldás. A kisebb, kevesebb holmi esetében apránként kihelyezheted a kukába, vagy ha kicsit környezettudatosabb ember vagy, akkor adományozhatod az arra rászorulók részére. Ez utóbbinál csak annyi a gond, hogy neked kell elvinni a leadási helyére a megunt ruhákat, könyveket, bútorokat. Ha esetleg egy „ingyen elvihető” Facebook csoportban rakod ki a hirdetést, valószínű, hogy egyenként viszik majd el. Mindez idő és energia, ami nem feltétlen van mindenkinek.

Lomtalanító cégek bevetésen

Szerencsére már vannak olyan cégek is, amiktől év közben is rendelhetsz lomtalanítást. Csak összepakolod a holmikat, és hívod a társaságot, hogy egy megbeszélt időpontban markos ifjak eltűntessék a dobozaidat, felesleges bútoraidat és végre helyet csináljanak a lakásban.

Előfordul néha olyan is, hogy haláleset történik a családban, de nem tudod vagy nem akarod személyesen átnézni a hagyatékot, mert túl fájdalmas, vagy túl fárasztó. Ilyen esetben is van rá mód, hogy megrendeld egy cégtől a lomtalanítást.

Szakemberek jönnek ki, átszortírozzák a tárgyakat, hulladékba rakják a már haszontalanokat és megfelelő helyre szállítják azokat, amik még használhatóak vagy hasznosíthatóak. Rendelkezhetsz arról is, hogy milyen tárgyakat szeretnél megtartani. Ebben az esetben csak ezeket hozzák el neked, a többinek az elszállításáról pedig gondoskodnak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 14:19, csütörtök | PR

Az Ebenica Coffee, mint Európa egyik legjobb pörkölője

Sokan kedveljük a kávét. Van, aki a koffeines kávéért van oda, míg mások a koffeinmentes változatra esküsznek. Az azonban nem mindenki tudja, hogy honnan is származik a kávé szó.

2021. Február 25. 14:16, csütörtök | PR

Az otthoni világítás megtervezése

Sokan az első önálló lakás berendezésekor szembesülnek vele, hogy a világítás tervezése bizony komoly előkészületet és jövőbelátást igényel.

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 22. 09:04, hétfő | PR

Számlázóváltás: minden információ, amit feltétlenül tudni kell

Az online számlázóprogram-váltással kapcsolatban sokak fejében él az a tévhit, miszerint erre csak év végén van lehetőség.