Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 19. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Sokan nem tudják: az autópályán is kötelező jobbra tartani

Sokan nem tudják: az autópályán is kötelező jobbra tartani

Az M7-es autópályán szinte egész hétvégén telítettek a forgalmi sávok és torlódások is kialakulnak.

Jelentősen enyhítené a vasárnapi forgalmat az M7-es autópályán, ha az autósok betartanának néhány szabályt; ezek közül az egyik, hogy használják a Székesfehérvártól Budapestig tartó harmadik sávot - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.
A közleményben figyelmeztettek, hogy az autópályán is érvényes a szabály: közlekedésre alkalmas úttesten jobbra tartási kötelezettség van.

Ezt azért jegyezték meg, mert az a tapasztalatuk, hogy a külső sávot alig-alig használják az autósok, pedig ezzel csökkenteni lehetne a nagyobb torlódásokat.

A tanácsok között szerepel továbbá, hogy ugyan a vasárnapi - például balatoni - hazaindulás forgalmi szempontból optimális időpontja nehezen határozható meg, de 12-14 óra előtti a legjobb, ugyanis a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a forgalom.

Megjegyezték, hogy vasárnaponként az M7-es autópályán Budapest felé a legtöbb esetben több mint háromezer jármű per óra feletti a forgalom, ami megközelítheti a négyezret is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő