Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 19. 11:47, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Sínen van a Mercedes

Sínen van a Mercedes

Az utolsó síncsavart is rögzítették a Kecskeméti Mercedes autógyárat és a Cegléd-Szeged vasútvonalat összekötő vágányon.

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a Mercedes-gyár belső vasúthálózatát a Cegléd-Szeged vasúti fővonallal összekötő 906 méteres vágányt.

A vágány kivitelezését a száz százalékos MÁV tulajdonban lévő MÁVGÉP Kft. végezte el alig kilenc hónap alatt. A beruházás 450 millió forintba került. A 800 millió euró beruházással épülő kecskeméti gyár mintegy 2500 új munkahelyet teremt. Magyarországon a Mercedes-Benz a mai „A” és „B”osztály utódgenerációját képviselő négy modell közül kettőt gyárt majd. Az első, értékesítésre gyártott személygépkocsik várhatóan 2012 elején készülnek majd el.

A vasúti beruházásnak köszönhetően az autóalkatrészek a lehető leggyorsabban, köztes megálló nélkül, közvetlenül érkezhetnek majd a termelési csarnokba.

Az új vasútvonal ünnepélyes átadására nosztalgiavonaton érkeztek a vendégek. A vágányavató ünnepségen Zombor Gábor, Kecskemét város polgármestere, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, Mosóczi László, ill. a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. logisztikai vezetője, Stefan Putzlocher tartott köszöntő beszédet. Stefan Putzlocher jelenleg is magyarul tanul, és beszédét is magyarul mondta el, melyben elismeréssel szólt a magyarországi partnerek pontos és precíz együttműködéséről.

A Mercedes gyárba közlekedő szerelvények az ország egyik legforgalmasabb vasútszakaszát terhelik majd, ennek kapcsán átépül még két tehervonat fogadó, és fejleszteni kell a kecskeméti vasútállomást is. A Mercedes beruházása generálta azt a kecskeméti vasúti fejlesztést is, ami által új állomás épül a Rákóczi út végénél. Itt egy helyen lesz a vasútállomás, ide költözik a távolsági és a helyi buszpályaudvar is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció