Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Június 02. 11:53, hétfő | Helyi

Sárik Péter Trió és az Arany mikrofon

Sárik Péter Trió és az Arany mikrofon

Fonogram-díjat kapott a Sárik Péter Trió

Sárik Péter Trió Jazzkívánságműsor című lemeze (Zoohacker Production) lett idén a legsikeresebb hazai jazz album. A zenészek vasárnap este az Akvárium Klubban rendezett gálaesten vehették át az év hazai jazz albumának járó Fonogram-díjat.

A Fonogram - Magyar Zenei Díjat - Arany Zsiráf díj néven - a magyar hanglemezkiadás kiemelkedő teljesítményeinek, valamint a nemzetközi hanglemezkiadás Magyarországon kiemelkedő sikerű és értékű albumainak díjazására alapította a MAHASZ közgyűlése 1992 szeptemberében. A díjra az elismerés odaítélésének évét megelőző két naptári évben Magyarországon megjelent album nevezhető.

A Fonogram-díj valamennyi kategóriában egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon. A könnyűzenei kategóriákban egy zenészekből, zenei szakemberekből, újságírókból álló jelölőbizottság, valamint egy szűkebb szakmai zsűri, a Fonogram Bizottság tagjai szavaztak.

Az est folyamán díjat vehetett még át a Poster Boy, a Biebers, a Vad Fruttik, a Zagar, és a Kerekes Band is. Az év dala Deniz Egyetlen című száma lett, az életműdíjat Dés László kapta.

Az elismeréshez ezúton is gratulálunk a zenészeknek!

fotó: Sárik Péter fb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására