Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2021. Július 31. 00:00, szombat | Helyi

Sajtótájékoztató antitest szűrésről

Sajtótájékoztató antitest szűrésről

A Képviselő-testület rendkívüli ülésen tárgyalt a Czigle frakció előterjesztéséről is, melyben arra kérik fel a város polgármesterét, "vizsgálja meg annak lehetőségét és szükségességét, hogy a Sinopharm vakcinával oltott 60 év feletti, ceglédi lakhellyel rendelkezők számára antitest szűrést végezzenek el ingyenesen, igény szerint."

Az előterjesztést a testület 7 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett elfogadta. A Czigle frakció sajtótájékoztatót is tartott az ülés után. A frakció vezetője, Fehér István úgy fogalmazott: azok számára jelenthet nagy segítséget az ingyenes vizsgálat, akik a kínai vakcinát kapták meg és az elmúlt időszak hírei után bizonytalanná váltak, valóban védettek-e. A frakció képviselője, Dr. Czinege Imre pedig több más mellett arról is beszélt: ez az információ - vagyis, hogy védett-e valaki vagy sem - nélkülözhetetlen. Bizonytalanságban élnek mindazon idősek, akik vállalták, elfogadták a Sinopharm vakcinát. Meg kell tudniuk, védettek-e vagy sem, hisz utóbbi esetben nem az a kérdés, szükséges-e a harmadik oltás. Valójában számukra az még mindig az első lesz.

Hogy hány ceglédi oltottat érinthet ez a szűrés és hogyan lehetséges a lebonyolítása, arról később lesznek pontos információk - hangzott el a tájékoztatón.

Forrsá: cegled.hu
Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 16:41, péntek | Helyi

101 év elteltével sem vált történelemmé

2021. Szeptember 23. 15:24, csütörtök | Helyi

Autómentes nap Cegléden

2021. Szeptember 21. 11:15, kedd | Helyi

Közútkezelői tájékoztatás

2021. Szeptember 17. 11:51, péntek | Helyi

Karate a testnevelésórán