Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Július 08. 12:05, vasárnap | Külföld
Forrás: Kegyes Csilla, az MTI tudósítója jelenti |Fotó: en.rian.ru

Árvíz Dél-Oroszországban - Bűntetőeljárást indítottak a tömeges halál miatt

Árvíz Dél-Oroszországban - Bűntetőeljárást indítottak a tömeges halál miatt

A Krasznodari terület ügyészségi nyomozóhivatal bűntetőeljárást indított a dél-oroszországi özönvízszerű esőzésben életüket vesztett emberek nagy száma miatt - közölte vasárnap a hatóság képviselője.

Az ügyészségi nyomozók "gondatlanságból elkövetett, két vagy több ember halálát okozó bűnügyben" kezdték meg a vizsgálatot.
Vlagyimir Putyin orosz államfő vasárnap hajnalban elrendelte annak kivizsgálását, hogy a helyi hatóságok lehetőségeikhez mérten figyelmeztették-e a krasznodari lakosokat az árvízre.
Vízügyi szakemberek jelentése szerint a víztározók állapota normális, és kizárták, hogy azokból zúdult volna a víz a Fekete-tenger partján lévő, vagy az ahhoz közel fekvő településekre.
A nyomozóhatóság legutóbbi adatai szerint 150 ember halt meg az áradásban, köztük öten áramütést szenvedtek. A víz levonulásával a mentőegységek újabb és újabb holttesteket találtak. Többségük idős ember. A legtöbben Krimszk városában haltak meg.
A rendőrségnek több esetben kellett közbelépni, mert fosztogatók jelentek meg a különböző üzleteknél.
A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint több mint 12 ezer kárvallottja van az árvíznek Kubanyban. A közigazgatásilag a Krasznodari területhez tartozó fekete-tengeri partvidékén lévő területen három városban és három kisebb településen 5185 házat és több mint 2000 udvart öntött el a víz.
Krimszkben, Gelendzsikben és Novorosszijszkban, valamint Gyivnomorszkojéban, Kabardinkában és Nyizsnyebakanszkojéban a legnagyobbak a károk. A katasztrófa sújtotta területen 26 és félezer ember él, s 2756 embert kellett kimenekíteni.
Olga Gologyec miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy négy gyermektábort evakuálnak a térségből.
A jelentések szerint a helyzet stabilizálódik a dél-oroszországi területen, a járványügyi helyzet normális, megkezdték a védőoltásokat - közölte Dzsambulat Hatuov kormányzó-helyettes.
A tengerparti üdülővárosban, Gelendzsikben már fürödnek az emberek, nem tapasztalható, hogy az ott pihenők tömegesen távoznának - tájékoztatott a Krasznodari terület turisztikai hivatala.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt