Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 08. 14:19, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online / MTI

Rövid pályás gyorskorcsolya-vb: négy magyar indul Sanghajban

Rövid pályás gyorskorcsolya-vb: négy magyar indul Sanghajban

Négy magyar versenyző, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Knoch Viktor és Oláh Bence áll rajthoz Sanghajban a rövid pályás gyorskorcsolyázók péntektől vasárnapig tartó világbajnokságán.

A csapat már múlt hétvégén elutazott Kínába, s Darázs István csapatvezető arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nőknél az eredeti tervek szerint a januári Európa-bajnokságon 500 méteren bronzérmet nyert Keszler Andrea indult volna Heidum mellett a vb-n, a szezonzáró hollandiai világkupán azonban megsérült, s nem sikerült tökéletesen felépülnie.

„Bernadett az egész idény legjobban szerepelt magyarja volt, most is elsősorban tőle várjuk a jó eredményt, Szandra esetében abban bizakodunk, hogy legerősebb távján, 500 méteren nyújt majd jó teljesítményt” – tette hozzá Darázs arra utalva, hogy januárban Heidum az Eb-n 1000 méteren ezüstérmet nyert, összetettben negyedik lett, a világkupákon pedig rendre ő érte el a legjobb eredményeket.

A 2006-os torinói téli olimpián 1500 méteren 5. Knoch legutóbb tavaly decemberben, a Japánban rendezett világkupán versenyzett egyéniben, azóta csak váltóban állt rajthoz, Bánhidi Ákos, a magyarok edzője abban bízik, hogy a pécsi korcsolyázó ezúttal régi formájában szerepel majd a vb-n.

Oláh Bencének ez lesz az első felnőtt vb-je, számára elsősorban a tapasztalatszerzés a fontos, igaz, a világkupákon már többször szembekerült a tengerentúli mezőnnyel.

A vb pénteken az 1500 méteres egyéni versenyekkel, valamint a női váltók elődöntőjével kezdődik. Szombaton az 500-as futamokra és a férfi váltók elődöntőire kerül sor, vasárnap az 1000 méteres versenyeket, a 3000 méteres szuperdöntőket, valamint a váltók fináléit bonyolítják le.

MTI / Nemzeti Sport Online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.