Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Augusztus 09. 07:09, vasárnap | Külföld
Forrás: Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti:

Romániában meghaladta a 60 ezret az azonosított fertőzöttek száma

Romániában meghaladta a 60 ezret az azonosított fertőzöttek száma

Romániában újabb 1350 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, ezzel szombaton meghaladta a 60 ezret a járvány kezdete óta eddig beazonosított fertőzöttek száma.

A szombati növekmény 13 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát, ami júliushoz képest, amikor a napi esetszám rendre meghaladta az előző két hét átlagának másfélszeresét, a járvány terjedésének lassulását jelzi.

A legtöbb új fertőzöttet Bukarestből (221), Arges (91), és Prahova (77) megyéből jelentették, míg Szatmár megyében eggyel nőtt a fertőzöttek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs szombati jelentése szerint az utóbbi napon újabb 43 koronavírusos beteg vesztette életét. Ezzel 2659-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma, a nyilvántartott aktív fertőzötteké pedig már meghaladta a 28 ezret.

További 200-zal 7600 alá csökkent viszont a kórházban ápolt betegek száma, a súlyos betegeké pedig stagnál: szombaton 448 koronavírusos beteget ápoltak intenzív osztályon.

Miután a kormány a múlt héten a helyi hatóságokra bízta a járvány terjedésének megfékezését célzó újabb korlátozások bevezetését, egyre több megyében döntött úgy a helyi járványügyi operatív törzs, hogy a kültéri zsúfolt helyeken is kötelező a védőmaszk viselése. Az erdélyi megyék közül Brassó, Arad, Temes, Kovászna és Szatmár megye után szombattól Kolozs és Maros megyében, jövő keddtől pedig Hargita megyében is kötelező a védőmaszk viselése a megyei operatív törzs által kijelölt kültéri helyeken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.