Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 01. 15:19, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Rokon igazolványával akart bejutni a börtönbe

Rokon igazolványával akart bejutni a börtönbe

Közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emelt egy 42 éves kecskeméti nővel szemben a Kalocsai Járási Ügyészség. A vádlott április 23-án rokonától kölcsönkért személyi igazolvánnyal akart bejutni a kalocsai börtönbe.

A 42 éves kecskeméti nő április 23-án délelőtt a Kalocsai Fegyház és Börtönben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfi rokonát akarta meglátogatni, azonban észrevette, hogy személyi igazolványát nem vitte magával. Azért, hogy a beszélőn mégis részt vehessen, elkérte, majd a bv intézetbe bejutás érdekében fel is használta a szintén kapcsolattartói jogosultsággal rendelkező női rokona érvényes személyi igazolványát.

A beléptetéskor a nő azonnal lelepleződött, így szándéka ellenére mégsem jutott be az intézetbe.

Az ügyészség a nőt közokirat-hamisítás bűntettével vádolja és a bűncselekmény elkövetését beismerő nővel szemben közérdekű munka kiszabását indítványozza.

A büntetett előéletű vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.