Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2012. Május 04. 14:17, péntek | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Ricsi világbajnokot vert meg

Ricsi világbajnokot vert meg

Rapport Richárd a bécsi szimultánon sötéttel legyőzte az egykori világbajnok Veszelin Topalovot, és pályafutása eddigi legnagyobb skalpját szerezte meg.

Eddigi legnevesebb riválisát győzte le Rapport Richárd: az ifjú magyar nagymester egy bécsi szimultánon az exvilágbajnok Veszelin Topalovot sötéttel múlta felül. A „Sakk az iskolában” konferencia keretében Topalov nyolctáblás szimultánt tartott, amelyen 90-90 perc gondolkodási idő állt a felek rendelkezésére, továbbá 30-30 másodperc lépésenként, és 40 lépés megtétele után a bolgár nagymester még 15 percet kapott. Ricsi a királyindiai védelmet választotta, a 31. lépésben tisztáldozatot mutatott be, nyolc lépéssel később pedig Topalov feladta a partit.

„Legyünk őszinték, Topalov hendikeppel indult, de azért azok közül, akikkel eddig játszottam, biztosan ő a legnevesebb áldozatom – mondta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Rapport. – Azt hiszem, ez a parti rendes versenyen is elment volna, akkor talán még nagyobb hírértéke van a sikernek. Elég sima parti volt, egyáltalán nem izgultam. Bevallom, nem készültem különösebben Topalov ellen, ami a megnyitásnál is érződött, hiszen az elején egy-két lépésnél töprengenem kellett.”

Az viszont biztos, hogy Ricsi merre folytatja a játékot. Május végén a Mitropa-kupa lesz a következő nagy megmérettetése, a mini csapat Európa-bajnokságon vélhetően második táblásként képviseli Magyarországot. „Elég erős csapattal megyünk, a korábbi évek tapasztalatai azt mondatják velem, hogy győzelmi eséllyel indulunk. A szövetség mindent megszervezett, azt gondolom, nem okozunk csalódást” – jelentette ki az ifjú tehetség.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 08:03, vasárnap | Sport

Cristiano Ronaldo a 800-as, Schlosser Imre az 500-as gólhatárt érte el először

Schlosser Imre volt az első labdarúgó, aki pályafutása során 500 találatot ért el - a sportág történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szombaton közzétett listája szerint.

2021. December 05. 05:00, vasárnap | Sport

Jövünk jövőre is!

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel.

2021. December 03. 10:36, péntek | Sport

Ismét egy nagyszerű győzelem!

Már a sokadik abszolút győzelmét szerezte Klausz Kristóf és Csányi Botond a 25. Mikulás Rallye-n.

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.