Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Március 09. 10:10, szerda | Helyi

Rendőrségi Hírek (2011-03-09)

Rendőrségi Hírek (2011-03-09)

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén február 28. és március 06. közötti időszakban 73 bűncselekményt történt, mely még mindig átlag feletti számú, bár az előző hetinél 5-tel kevesebb. 61 esetben indult ismeretlen,

A bűncselekmények területi megoszlásánál megállapítható, hogy mindhárom városban csökkent az elkövetések száma, ennek ellenére Cegléd és Abony tekintetében még mindig igen magasnak mondható. A községek tekintetében Csemőben volt a szokásosnál magasabb a bűncselekmények száma.

Az elkövetett bűncselekmények jelentős hányadát kitevő lopások száma kis mértékben csökkent 59-ről 56-ra.

Az elmúlt héten 2 alkalommal került sor nyomozás elrendelésére a kiemelt bűncselekményi kategóriában, mindkét esetben rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt és mindkét eset Cegléd városához köthető.

Az egyik esetben egy édesanya tett feljelentést ismert személyek ellen, mivel az egyik helyi általános iskolába járó gyermekének a testén több bántalmazásra utaló nyomot talált. A gyermek hosszas faggatásra árulta csak el, hogy két diáktársa bántalmazta és fenyegette már huzamosabb ideje azért, hogy részükre különböző értéktárgyakat adjon át. Az egyik elkövető hasonló bűncselekmények elkövetése miatt február eleje óta előzetes letartóztatásban van.

A másik esemény a vasútállomás egyik kis várójában történt, amikor is a fiatalkorú sértetthez odament egy 40 év körüli nő és a sértett táskájából élelmiszert vett ki, valamint pénzt kért tőle. A sértett a nő fellépése miatt megijedt és telefonon segítséget akart kérni. Az elkövető ezt látva a sértett elmondása szerint egy kést nyomott az oldalához, majd némi aprópénzt elvéve a helyszínről eltávozott. Az elsődleges intézkedések alapján az elkövető elfogásra került, akiről megállapítást nyert, hogy hajléktalan és védekezése szerint az élelmiszert és az aprót a sértett önként adta át neki. A vizsgálat feladata lesz az esemény pontos tisztázása.

A hétvégén történt még egy rablás Abonyban, amikor is az ottani Penny Market üzletbe egy ezidáig ismeretlen személy ment be csuklyában, kezében fegyvernek látszó tárggyal és az egyik ott dolgozó női alkalmazottat a pénztárhoz tuszkolta. Egy másik alkalmazott ezen cselekményt észlelve az elkövetőre kiáltott, illetve segítségért, melynek hatására az elkövető a helyszínről értékek megszerzése nélkül elmenekült. A helyszínen hátrahagyott fegyvernek látszó tárgyról megállapítást nyert, hogy az egy játékpisztoly. Az ügy súlyára tekintettel az eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

Az időskorúak sérelmére az elmúlt héten 3 bűncselekmény vonatkozásában került sor nyomozás elrendelésére.

Abonyban a Czuczor Gergely utcában a 80 éves sértett lakásának nyitott melléképületéből 40.000-ft értékű darálót tulajdonított el ismeretlen tettes.

Az előző helyszíntől nem messze a 78 éves sértett lakásának lakattal lezárt melléképületéből 10.000-ft értékű darálót tulajdonított el ismeretlen tettes.

Ceglédbercelen a 77 éves sértett a „szokásos” lopás áldozata lett, amikor is 2 ismeretlen személy magát az áramszolgáltató alkalmazottjának kiadva jutott be a lakásba és túlfizetésre hivatkozva a sértettet pénzváltásra kérték fel, miközben kifigyelték, hogy hol tartja a pénzét, majd figyelmét elterelve 80.000-ft-ot vittek el tőle.

Cegléd, Ugyer területén elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatosan az elmúlt héten 3 jutott a tudomásunkra, melyek közül volt lopás, betöréses lopás és egy testi sértés.

Egy Albertirsán történt új lopási módszer elkövetésére szeretnénk felhívni a figyelmet. Az utóbbi időben többször előfordult, hogy a kerékpárral közlekedő sértett mellé hajtanak ismeretlen tettesek gépkocsival és a hátsó csomagtartón, vagy a kosárban elhelyezett táskát eltulajdonítják a kocsiból kinyúlva.

A lakosság segítségét szeretnénk kérni a következő bűncselekmény további felderítésében. Csemőből érkezett feljelentés miszerint az ottani temetőből két síremlékről is rézvázákat tulajdonítottak el. A nyomozás során az egyik fémfelvásárlótól lefoglalásra került összesen 4 pár rézváza, melyeket valószínűleg sírokról tulajdonítottak el. A vázát leadó személy elszámoltatásra került ő azonban nem ismeri el a bűncselekmény elkövetését és így nem tudjuk beazonosítani, hogy honnan származik pontosan az összes váza. Kérjük, hogy akiket az elmúlt időszakban ilyen sérelem ért jelentkezzenek a Ceglédi Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció