Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Február 23. 14:39, szerda | Helyi

Rendőrségi Hírek (2011-02-23)

Rendőrségi Hírek (2011-02-23)

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén február 14. és 21. közötti időszakban 71 bűncselekmény történt, mely még az előző heti igen magas számnál is eggyel több. 55 esetben indult eljárás ismeretlen, míg 17 esetben i

Az elkövetett bűncselekmények jelentős hányadát kitevő lopások száma tovább emelkedett 41-ről 45-re, ezen belül is a dolog elleni erőszakkal elkövetettek száma nőtt nagyobb mértékben.

Az elmúlt héten 5 alkalommal került sor nyomozás elrendelésére a kiemelt bűncselekményi kategóriában. 1 esetben súlyos testi sértés bűntett, 2 esetben zsarolás bűntett, míg 2 esetben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A testi sértés Cegléd városában történt. A Mentőszolgálat értesítette hatóságunkat, mely szerint egy férfit szállítottak kórházba, aki mindkét lábán nyílt csonttöréses sérülést szenvedett. Az elsődleges információnk alapján a sérüléseit lakótársa okozta, melybe mindkettőjük alkoholos befolyásoltsága is közre játszhatott.

A zsarolási cselekmények mindkét esetben a ceglédi Gubody iskolához köthetők. Két ott tanuló diák tett feljelentést 1-1 osztálytársuk ellen, akik huzamosabb ideje terrorizálják, fenyegetik őket és különböző értéktárgyakat követelnek tőlük.

A közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak miatt indult eljárások Abonyban történtek. Az egyik esetben a gázszolgáltató munkatársai kívánták a szolgáltatást megszüntetni egy magánlakásnál, amikor is munkavégzésükkel kapcsolatosan a tulajdonos egy gázspray-vel lefújta őket, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű szemsérüléseket szenvedtek.

A másik esetben az egyik lakásotthon fiatalkorú lakója keveredett szóváltásba az intézmény egyik nevelőjével, melynek során a nevelőt megrúgta, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Az idős korúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekményi kategóriában az elmúlt héten egy esetben került sor nyomozás elrendelésére lopás kategóriában.

Mint a múlt héten már szóltunk róla a külterületen élők nagyobb biztonsága érdekében egy olyan koncepciót dolgoztunk ki, amely viszonylag folyamatos rendőri jelenlétet próbál biztosítani és a különböző érintett szerveket is bevonni ebbe a munkába. Ennek keretében az együttműködő szervek fórum keretében is keresik a megoldásokat, az első ilyen megbeszélés az Ugyerban már meg is történt, melyet az ottani óvoda és iskola szervezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció