Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2011. Február 16. 11:45, szerda | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Rendőrségi Hírek (2011-02-16)

Rendőrségi Hírek (2011-02-16)

Az elmúlt héten területünkön a bűncselekmények száma növekedett, az átlagnál magasabb számot regisztráltunk.

Főként Cegléd, Abony és Albertirsa tekintetében figyelhető meg növekedés, a kisebb községekben csak kis mértékű emelkedés volt a jellemző. Ehhez kapcsolódóan kiemelném, hogy a külterületeken, a dűlőkben valamint a várostól távolabb eső részeken, fokozottabb rendőri jelenlétre lehet számítani a lakók biztonság-érzetének növelése valamint a bűncselekmények elkerülése érdekében.

Az elkövetésekhez képest viszonylag kis számban, 2 alkalommal került sor nyomozás elrendelésére kiemelt bűncselekmény kapcsán:

  • Rablás miatt, ami a ceglédi vasútállomáshoz köthető, ahol is egy ismeretlen fiatal elkérte a sértett ezüst nyakláncát, azzal az ürüggyel, hogy fel szeretné próbálni, majd azt nem adta vissza, a sértettet, pedig bicskával fenyegette meg. Mivel a sértett továbbra is kérte vissza a láncot és egy járőrautó is feltűnt, az elkövető azt visszaadta és a helyszínről távozott.
  • A másik esetben közveszélyokozás miatt került sor nyomozás elrendelésére, miszerint Törtelen a Temető úton kigyulladt és teljesen leégett egy kétszintes családi ház. Az elsődleges intézkedések valamint a tűzvizsgálat során megállapítást nyert, hogy a tűz feltehetően elektromos túlterhelés, zárlat következtében keletkezett, a lakásban szabálytalanul vételezett áram miatt. Az eljárás megindításának oka, hogy a keletkezett tűz veszélyeztette a környező lakóházakat, ezért szükség van szakértők bevonásával további vizsgálatra.

Az időskorúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények száma is emelkedett, az elmúlt héten. Jóhiszeműségüket esetleg figyelmetlenségüket kihasználva ezen csoport könnyebben válik áldozattá. Gyakori, hogy az elkövetők valamely közszolgáltató munkatársainak adják ki magukat és így, készpénzt vagy egyéb értékeket tulajdonítanak el.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 16:59, hétfő | Helyi

Tizedik alkalommal tartottak Menyegző Fesztivált Cegléden

14 kiállító várta a nagy nap előtt álló párokat.

2020. Február 24. 16:56, hétfő | Helyi

Fasori munkálatok indultak

Megkezdődtek a köztéri fasori munkálatok, és a hozzá kapcsolódó szállítási feladatok is.

2020. Február 24. 16:49, hétfő | Helyi

Nagy László Lázár grafikusművészre emlékeztek

Nagy László Lázár emlékére nyílt kiállítás a Művelődési Központban.

2020. Február 24. 09:53, hétfő | Helyi

Télűzés tánccal

Télűző kiszebáb égetésre és persze táncra hívta az érdeklődőket február 19-én a Cegléd Táncegyüttes.