Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Február 16. 11:45, szerda | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Rendőrségi Hírek (2011-02-16)

Rendőrségi Hírek (2011-02-16)

Az elmúlt héten területünkön a bűncselekmények száma növekedett, az átlagnál magasabb számot regisztráltunk.

Főként Cegléd, Abony és Albertirsa tekintetében figyelhető meg növekedés, a kisebb községekben csak kis mértékű emelkedés volt a jellemző. Ehhez kapcsolódóan kiemelném, hogy a külterületeken, a dűlőkben valamint a várostól távolabb eső részeken, fokozottabb rendőri jelenlétre lehet számítani a lakók biztonság-érzetének növelése valamint a bűncselekmények elkerülése érdekében.

Az elkövetésekhez képest viszonylag kis számban, 2 alkalommal került sor nyomozás elrendelésére kiemelt bűncselekmény kapcsán:

  • Rablás miatt, ami a ceglédi vasútállomáshoz köthető, ahol is egy ismeretlen fiatal elkérte a sértett ezüst nyakláncát, azzal az ürüggyel, hogy fel szeretné próbálni, majd azt nem adta vissza, a sértettet, pedig bicskával fenyegette meg. Mivel a sértett továbbra is kérte vissza a láncot és egy járőrautó is feltűnt, az elkövető azt visszaadta és a helyszínről távozott.
  • A másik esetben közveszélyokozás miatt került sor nyomozás elrendelésére, miszerint Törtelen a Temető úton kigyulladt és teljesen leégett egy kétszintes családi ház. Az elsődleges intézkedések valamint a tűzvizsgálat során megállapítást nyert, hogy a tűz feltehetően elektromos túlterhelés, zárlat következtében keletkezett, a lakásban szabálytalanul vételezett áram miatt. Az eljárás megindításának oka, hogy a keletkezett tűz veszélyeztette a környező lakóházakat, ezért szükség van szakértők bevonásával további vizsgálatra.

Az időskorúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények száma is emelkedett, az elmúlt héten. Jóhiszeműségüket esetleg figyelmetlenségüket kihasználva ezen csoport könnyebben válik áldozattá. Gyakori, hogy az elkövetők valamely közszolgáltató munkatársainak adják ki magukat és így, készpénzt vagy egyéb értékeket tulajdonítanak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció