Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2010. December 14. 16:29, kedd | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Rendőrségi hírek (2010-12-14)

Rendőrségi hírek (2010-12-14)

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén a 2010. december 06. és 12. közötti időszakban 58 bűncselekményt történt, mely 4-gyel több az előző hetinél. 47 esetben indult ismeretlen, míg 11 esetben ismert tettes ellen az elj

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén a 2010. december 06. és 12. közötti időszakban 58 bűncselekményt történt, mely 4-gyel több az előző hetinél. 47 esetben indult ismeretlen, míg 11 esetben ismert tettes ellen az eljárás.

A bűncselekmények területi megoszlásánál megállapítható, hogy Cegléd város vonatkozásában minimális csökkenés /2/, Abonyban minimális emelkedés /2/ következett be, míg Albertirsán az előző hetivel azonos számú bűncselekményt regisztráltunk.

Az elkövetett bűncselekmények jelentős hányadát most is lopások tették ki, bár az elkövetések száma azonos az elmúlt hetivel.

Az elmúlt héten 4 kiemelt bűncselekmény vonatkozásában került sor nyomozás elrendelésére, melyek közül 1 rablás bűntett, 3 pedig gépkocsi lopás megalapozott gyanúja miatt indult.

A rablás Cegléden a Török Ignác utcában történt, amikor is az ismeretlen elkövető egy késsel felfegyverkezve ment be egy mini ABC-be és ott a napi bevételt követelte. Az eladó ellenállt, illetve segélykiáltására megjelent az addig a raktárban tartózkodó kolléganője, akit látva az elkövető a boltból elmenekült. Kár nem keletkezett. A bolti dolgozó személyleírása alapján az ismeretlen elkövető a helyszíntől nem messze elfogásra került, megindult ellen a büntetőeljárás.

Az első gépkocsi lopás Törtelhez köthető, amikor is a Kocséri úton lévő szövetkezet telephelyéről tulajdonította el az ismeretlen tettes a 300.000-ft. értékű forgalomból kivont ARO kisteherautót. Az eltulajdonított tehergépkocsi szétbontott állapotban lefoglalásra került egy helyi magánlakás udvarán, az elkövetőket eljárás alá vontuk.

Albertirsán az Árpád utcából egy 2.5 millió forint értékű Ford Fiesta személygépkocsit tulajdonított el ismeretlen tettes oly módon, hogy a sértett a fenti gépkocsit nyitott ajtóval és járó motorral hagyta a lakása kapubejárójában arra az időre, míg a kaput, illetve a garázsajtót kinyitotta.

Tápiószőlősön a Temető utcából egy lakáshoz tartozó zárt udvarból tulajdonított el ismeretlen tettes egy 50.000-ft. értékű OPel Kadett típusú személygépkocsit oly módon, hogy a kaput rögzítő láncot levágta.

Az elmúlt héten is történt olyan eset, amikor is két férfi jelent meg a sértettek lakásán DÉMÁSZ alkalmazottnak kiadva magát. Arra hivatkoztak, hogy a konnektorokat kell ellenőrizniük és túlfizetés miatt is hoztak vissza pénzt. Míg az egyik férfi elterelte a sértett figyelmét a másik megtalált és eltulajdonított 140.000-ft-ot.

Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a lakásukba lehetőleg ne engedjenek be idegeneket és ott a látókörükből ne engedjék ki őket.

Az időskorúak sérelmére az elmúlt héten egy esetben követtek el bűncselekményt, ugyanis az alberirsai személygépkocsi lopás sértettje egy 80 éves férfi volt.

Az ünnepek közeledtével még fokozottabban vigyázzanak értékeikre, a bevásárlások alkalmával, nagy tömegben vigyázzanak a pénztárcájukra és egyéb értékeikre!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 12:58, péntek | Helyi

Kinek nem jár az ingyenes ellátás?

2021. Január 15. 12:47, péntek | Helyi

Utolsó útjára kísérték

2021. Január 14. 13:26, csütörtök | Helyi

Faadománnyal segít az önkormányzat