Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2019. Május 17. 19:10, péntek | Helyi

RENDŐRSÉGI NYÍLT NAP

RENDŐRSÉGI NYÍLT NAP

Gyermekek nevetésével volt hangos ma a Ceglédi Rendőrkapitányság épülete. Az idei évben 2019.05.17-én került megszervezésre a Ceglédi Rendőrkapitányság nyílt napja.

Látványos és tartalmas programokkal várták a szervezők a rendezvényre látogatókat. Óvodás és általános iskolás gyermekek nézhették meg hogyan is dolgozik együtt rendőr és társa a rendőrkutya. Megtekinthették a Bem József Szakiskola rendészeti tanulóinak taktikai bemutatóját.


Az izgalmas programok mellett a gyermekek kipróbálhatták a Fáma futást, kerékpáros ügyességi pályán vehettek részt, a rendőrök által használt test páncélt a gyermekek felvehették, majd kipróbálhatták milyen is, ha a rendőr pajzsot megdobálják.
Az érdeklődők megnézhették az előállító helységet, továbbá régi idők rendőrségi ruha és fegyverkiállítását is megcsodálhatták, a bűnügyi technikusok munkájába is bepillantást nyerhettek.
A nyílt nap lehetőséget teremtett rá, hogy minél több gyermek kedvet kapjon a rendőri hivatáshoz, valamint általános tájékoztatást adott a rendőrség tevékenységéről.
A fenti programokon kívül lehetőség nyílt a katasztrófavédelem járművének megtekintéséra a rendőrségi járművek mellett. Továbbá a korábbi évekhez eltérően a Vöröskereszt színesítette programunkat.

Fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 16:42, hétfő | Helyi

Szúnyoggyérítés - lakossági tájékoztató, Cegléd

2019. Június 13. 19:15, csütörtök | Helyi

Nyári kutyabajok ellen

Nyáron jóval több veszélyforrás leselkedik kedvenceinkre, hiszen a több szabadban töltött idő alatt megnő a fertőzésveszély és az allergiás tünetek is kiújulhatnak. Tegyünk róla, hogy kutyus is erős immunrendszerrel vágjon neki a mele