Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Október 26. 10:06, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Rendőrségi hírek (2011-10-26)

Rendőrségi hírek (2011-10-26)

10 ezer forintért bántalmaztak egy 98 éves embert.

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén október 17. és 23. közötti időszakban 54 bűncselekmény történt, mely előző hetinél 5-tel több.

Az összes bűncselekményszámból a vagyon elleni bűncselekmények száma 38 volt, ezen belül is a dolog elleni erőszakkal elkövetett bűncselekmények száma nőtt nagyobb mértékben.

Az elmúlt héten duplájára emelkedett a kiemelt bűncselekmények száma a területünkön, összesen 6 volt. Két esetben súlyos testi sértés miatt, 3 esetben rablás és egy esetben gépkocsi lopás miatt kellett büntetőeljárást kezdeményezni.

A gépkocsi lopás Abonyban történt. A bejelentés alapján az éjszakai órákban tulajdonította el ismeretlen tettes a sértett udvarán parkoló 3,5 millió forint értékű Skoda Octavia típusú személygépkocsiját.

A rablások közül kettő Cegléden, míg egy Tápiószőlősön történt.

Egyik esetben a 98 éves sértetthez két ismeretlen személy ment be az esti órákban, akik az idős embert megütötték, majd lakását átkutatták és 10.000 ft. készpénzzel távoztak. A sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsonttöréses sérülést szenvedett.

Második esetben a hajnali órákban 2 személy támadta meg a hazafelé tartó sértettet, akit bántalmaztak, majd elvették 45.000 ft. értékű Ipod-ját.
A sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Tápiószőlősön az éjszakai órákban 5 főből álló gépkocsival közlekedő társaság megállásra kényszerítette a kerékpárral közlekedő sértettet, akit elmondása szerint maró hatású anyaggal lefújtak, majd bántalmaztak, miközben eltulajdonították az övtáskáját a benne lévő iratival és készpénzével.

A súlyos testi sértések Cegléden történtek az egyik egy szórakozóhely előtt, míg a másik egy általános iskolában.

A sértett elmondása szerint még augusztusban bántalmazták az egyik szórakozóhely előtt minek következtében 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett. A vizsgálat feladata a részletek pontos felderítése.
Egy szülő feljelentése kapcsán került sor nyomozás elrendelésére, mely szerint a 11 éves gyermekét egy alkalommal a napközis nevelője pofon ütötte, akinek ennek következtében a dobhártyája beszakadt.

Az ismertetett estek kapcsán el kell mondanunk, hogy mindenki fokozottan figyeljen az értékeire, illetve a konfliktusokat is békés úton próbálják rendezni.

Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy idős hozzátartozóikat lehetőleg ne hagyják egyedül, mert ők még fokozottabban veszélyeztettek a támadásokkal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció