Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Október 05. 09:54, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Rendőrségi hírek (2011-10-05)

Rendőrségi hírek (2011-10-05)

Az elmúlt héten jelentősen lecsökkent a bűncselekmények száma a korábbi kiugróan magas számhoz képest.

Továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények teszik ki az elkövetések jelentős részét, azonban az elmúlt héten ezen a területen is látványos csökkenés látható.

A korábbi időszakhoz képest a dolog elleni erőszakkal történő elkövetéseknél meg kell említeni, hogy a jelentős mértékű emelkedés a megelőző időszakban a kerékpárlopások nagy számának volt betudható. Az elmúlt héten ezek száma is csökkent a sikeres felderítésnek köszönhetően, mivel kerékpártolvajt és orgazdát is fogtak a nyomozók, akik ellen folyik a büntetőeljárás. Ezen kívül rendőrkézre került trafó tolvaj, termény tolvaj is.

Annak ellenére, hogy lecsökkent a bűncselekmény szám, öt kiemelt bűncselekmény vonatkozásában került sor nyomozás elrendelésére.

2 rablás történt Cegléden, egyik esetben hazafelé tartó 11 éves fiatalt állított meg két hasonló korú gyerek, akik megfenyegették, megfélemlítették, óráját elvették, amit a sértettnek sikerült visszaszereznie, végül a csuklóján lévő gumikarkötőt tépték le, majd távoztak.

A másik esetben Cegléden, a Malom téren hajnali 2 órakor 2 padon ülő fiatalkorúhoz ment oda 3 szintén fiatalkorú ismeretlen személy, majd a padon ülő két gyereket késsel megfenyegették, és az egyikük mobiltelefonját elvették, majd zsebeiket átkutatva abból kivéve némi aprópénzzel távoztak. Fontos, hogy az áldozattá válás sok esetben megelőzhető lenne, a szülők felelősek a gyermekeikért, nem akkor jó a szülő, ha a kamasz gyerekeknek korlátlanul megenged mindent, fontos a gyerekeknek a rájuk nézve veszélyes helyzetekről beszélni, és főleg jól meggondolni, hogy adott korú gyereknek meddig érdemes és lehet felügyelet nélkül az utcán tartózkodni.

Egy testi sértés Újszilváson esett meg, amikor a sértettet nevelőapja szúrt meg a nyakán vasvillával. A sérülés 8 napon belüli lett.

A második testi sértés kórházi bejelentés alapján indult, mert egy egyébként ittas sértettet bántalmazott a Páva utcában egy eddig ismeretlen személy. A sértettnek arccsonttörése keletkezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció