Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Augusztus 02. 09:52, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Rendőrségi hírek (2011-08-02)

Rendőrségi hírek (2011-08-02)

A korábbi hetekhez képest az elmúlt héten csökkenést mutatott a bűncselekmények száma. Továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények , azaz a lopások voltak a legjellemzőbbek.

Ami megfigyelhető, hogy Törtelen másodi hete a megszokottnál jóval több bűncselekmény történt, ami annak köszönhető, hogy több boltba is betörtek.

Amit tanácsolni lehet, minden tekintetben próbáljuk a tolvajok dolgát megnehezíteni, legyen az trükkös, alkalmi tolvaj, vagy betörő. Ahová csak lehet, és megtehetik kössenek be riasztórendszert, boltokba is mindenképpen érdemes, a kerékpárokat zárják oda valamihez erősebb lakattal, a házakat jól zárjuk, és a boltokban is vigyázzunk értékeinkre.

A nyári szünidejüket töltő gyermekeinknek mondjuk el, hogy a játszóterekre annyi holmit vigyenek magukkal, amennyire vigyázni tudnak, ne tegyék le értékeiket a padra úgy, hogy attól több időre eltávolodnak.

Akik nyaralni mennek kérjék meg a szomszédokat figyeljenek a házra, valamint kevesen tudják, hogy a riasztócégeknél létezik olyan megfigyelés, melyet átmenetileg, rövid időre is lehet kérni.

Ami szerencse, hogy mindössze 1 kiemelt bűncselekmény miatt kellett nyomozást elrendelni, mert Csemőben egy szántóföldön egy házaspár szóváltásba keveredett egymással, majd egy ott lévő ismerős férfi ezt hallva a nő védelmére kelt, és a továbbra is agresszív férjet több alkalommal megütötte, aki ennek következtében 8 napon túl gyógyuló arccsonttöréses sérült szenvedett.

Láthatjuk, továbbra is jellemző az, hogy nem mindenkinek sikerül békésen megoldani a konfliktusokat.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció