Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 27. 17:17, szerda | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Rendőrségi Hírek (2011-04-27)

Rendőrségi Hírek (2011-04-27)

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén április 18. és 24. közötti időszakban 67 bűncselekményt történt, mely átlag feletti, de az előző hetinél 5-tel kevesebb.

A bűncselekmények területi megoszlásánál megállapítható, hogy Albertirsán és Abonyban csökkent az elkövetések száma, míg Cegléden stagnálást mutat. A községek tekintetében Jászkarajenőt kell kiemelni, ahol a korábbi időszakhoz képest jelentősen nőtt a bűncselekmények száma.

A lopások száma az elmúlt hetihez képest kis mértékben csökkent 46-ról 43-ra.  Ezen belül a dolog elleni erőszakkal elkövetett bűncselekmények száma jelentősebben csökkent 26-ról 20-ra, míg az alkalmi lopásoké 23-ról 20-ra. 

Lopások elemzésénél két tendencia figyelhető meg. 4 esetben került sor bika, illetve borjú lopásra a területünkön Cegléden, Abonyban, és Jászkarajenőn.

A másik figyelmet érdemlő dolog, hogy az elmúlt hetekben összesen 4 Lada típusú személygépkocsit tulajdonítottak el ismeretlen tettesek.

Itt szeretném felhívni a figyelmet, amennyiben értékelhető információval rendelkeznek a két lopási kategóriában értesítsék a Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozóit.

Az elmúlt héten 6 alkalommal került sor nyomozás elrendelésére a kiemelt bűncselekményi kategóriában, 3 esetben súlyos testi sértés, 3 esetben pedig gépkocsi lopás meglapozott gyanúja miatt.

Az első testi sértés Cegléd, Alkotmány utcában történt, amikor is egy iskola előtt  bántalmazta 3 fiatal személy a fiatalkorú sértettet, aki 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

Tápiószőlősön a női sértettet bántalmazta a volt élettársa, aki szintén 8 napon túl gyógyuló orrcsonttöréses sérülést szenvedett.

A harmadik eset Abonyban történt. Itt is a volt élettárs bántalmazta a női sértettet szerelemféltésből és egy késsel is megszúrta a hasán. Bár 8 napon belüli sérülés keletkezett, de az eszköz használat miatt a súlyos sérülés veszélye is fenn állt.

Gépkocsi lopás egy esetben történt Abonyban, amikor is az ismeretlen tettes a lakáshoz tartozó udvarról tulajdonította el az ott lezáratlanul parkoló 2 millió forint értékű VW Passat típusú személygépkocsit.   

A másik két gépkocsi lopás Cegléden történt és mindkét esetben Lada 2107 típusú személygépkocsit tulajdonítottak el. A 260.000-ft értékű autó a Hajó utcában parkolt, míg a másik a Damjanich utcában, ennek értéke 145.000-ft volt.

Az időskorúak sérelmére elkövetett kategóriában az elmúlt héten nem került sor nyomozás elrendelésére. 

Cegléd, Ugyer területén elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatosan az elmúlt héten  1 esetben került sor nyomozás elrendelésére. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció