Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Április 13. 14:58, szerda | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Rendőrségi Hírek (2011-04-13)

Rendőrségi Hírek (2011-04-13)

Az elmúlt héten ismét átlag feletti bűncselekmény számot regisztráltunk a területünkön. Az elkövetéseket területi megoszlás szerint vizsgálva az látható, hogy mindhárom város vonatkozásában emelkedett az elkövetések száma a koráb

 

Az egyes bűncselekmény kategóriákat elemezve az állapítható meg, hogy az elmúlt héten ismét minimális mértékben nőtt a lopásos elkövetések száma. A lopásokat tovább elemezve jól látható, hogy ez az emelkedés a dolog elleni erőszakkal történő elkövetések vonatkozásában volt kiemelkedően magas. Az alkalmi lopások tekintetében kedvezőbb a kép, itt ugyanis csökkent az elkövetések száma.

Négy alkalommal került sor nyomozás elrendelésére kiemelt bűncselekmény kapcsán. (2 esetben súlyos testi sértés bűntett kísérlete, míg 2 esetben gépkocsi lopás megalapozott gyanúja miatt.).

  • Az első testi sértés Ceglédbercelen történt, amikor is szomszédok között fajult tettlegességig egy régóta fennálló konfliktus. Ennek során az elkövető egy hólapáttal ütötte fejbe a sértettet, majd az eltört nyéllel tovább ütlegelte test szerte. A sértett a lakásába menekült be és értesítette hatóságunkat. 8 napon belüli a sérülés, de az eszközhasználat és a támadott testtájék alapján súlyos testi sértés kísérlete miatt kezdeményeztünk büntetőeljárást.
  • A másik testi sértés Dánszentmiklóson történt, amikor is a Rákóczi úton szintén egy haragos szomszédi viszonyból kifolyólag történt a bántalmazás. A férfi elkövető a saját portáján bántalmazta a női sértettet, egy vasvillával okozott 8 napon belüli sérüléseket. Ebben az esetben is súlyos testi sértés kísérlete miatt kezdeményeztünk eljárást.
  • Az első gépkocsi lopás Ceglédbercelen történt, amikor is ismeretlen tettesek az éjszaka folyamán behatoltak a sértett lakásába és az ott talált indítókulcs segítségével tulajdonították el a garázsban tárolt 5,5 M ft. értékű Nissan Navara teher gépkocsit.
  • A második esetben a módszer kísértetiesen hasonló volt az előbbihez. ICegléd, Vécsei utcában történt az elkövetés, szintén a lakásból szerezték meg az elkövetők a gépkocsi indító kulcsát és annak segítségével történt meg az eltulajdonítás. Innen egy 800 e ft. értékű, német rendszámos Fiat Brava került eltulajdonításra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció