Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Április 06. 09:54, szerda | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Rendőrségi Hírek (2011-04-06)

Rendőrségi Hírek (2011-04-06)

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén március 28. és április 03. közötti időszakban 55 bűncselekményt történt, mely átlag körülinek mondható, de az előző hetinél 11-gyel kevesebb.

 

A bűncselekmények területi megoszlásánál megállapítható, hogy Cegléden és Abonyban csökkent az elkövetések száma, míg Albertirsán stagnálást mutat. A községek tekintetében Csemőben volt a szokásosnál magasabb a bűncselekmények száma.

A lopások száma az elmúlt héten jelentősen kevesebb volt 52 helyett 40, mely a dolog elleni erőszakkal elkövetett bűncselekmények számának jelentős csökkenése miatt következett be, mivel 34-ről  22-re változott a számuk. 

Az elmúlt héten 6 alkalommal került sor nyomozás elrendelésére a kiemelt bűncselekményi kategóriában, és sajnos minden esetben súlyos testi sértés meglapozott gyanúja miatt.

  1. Az első testi sértés Ceglédhez köthető, amikor is a sértettet több személy bántalmazta a saját lakása előtt, minek következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos koponya csonttörést szenvedett.
     
  2. Szintén Cegléden a Bajcsy-Zs. és Pesti út sarkán ismeretlen személy bántalmazta a  sértettet egy alkalmi konfliktusból kifolyólag, aki a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló orrcsonttöréses sérülést szenvedett.
     
  3. Törtelen egy hajléktalan nőt, aki szállás fejében dolgozott, bántalmazta a munkaadója, akinek ennek következtében 8 napon túl gyógyuló fül sérülése lett.
     
  4. Albertirsán családi veszekedés során az elkövető egy gáz fegyverrel lőtte arcon a sértettet, aki ugyan 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de az eszköz komolyabb sérülések okozására is alkalmas lehetett volna.
     
  5. Jászkarajenőn előzetes szóváltást követően egy helyi polgárőr ütött meg egy helyi férfit, akinek az ütés következtében 8 napon túl gyógyuló álkapocs csont sérülése keletkezett.
     
  6. A Szeged-Cegléd között közlekedő vonaton bántalmazta ismeretlen tettes a sértettet, aki ennek következtében sorozatos bordatörést szenvedett.

Az időskorúak sérelmére elkövetett kategóriában az elmúlt héten nem került sor nyomozás elrendelésére. 

Cegléd, Ugyer területén elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatosan az elmúlt héten  2 esetben került sor nyomozás elrendelésére, lopás és rongálás miatt.

Az elmúlt héten bekövetkezett súlyos testi sértések arra utalnak, hogy a konfliktusokat nem kellő megfontoltsággal rendezik egymást közt az emberek. Kérünk mindenkit, hogy a vélt, vagy valós problémák rendezésére más módot válasszanak.     

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció