Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 24. 14:55, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Rendőrök lepik el holnaptól Ceglédet

Rendőrök lepik el holnaptól Ceglédet

Fokozott ellenőrzést rendelt el Cegléden a Pest megyei város rendőrkapitány. Az akció péntek éjfélkor indul és egészen jövő szerdáig tart.

Fokozott közbiztonsági és közlekedésrendészeti akciót rendelt el a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője – fogalmaznak a rendőrség pénteki közleményében. A hivatalos indoklás szerint a város közrendjét és közbiztonságát akarják fenntartani, vissza szeretnék szorítani a bűncselekmények és szabálysértések számát, valamint igyekeznek megelőzni a közlekedési baleseteket.

A fokozott ellenőrzés augusztus 29-én, szerdán, reggel 6 óráig tart. Addig a járművezetőket többször is megállíthatják majd az intézkedő rendőrök „Cegléd város közigazgatási területén”.

Vasárnap este a helyi cigányok ellen tüntetett Cegléd néhány külterületi utcáján a hírek szerint körülbelül 400 ember, köztük a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesült tagjai és szimpatizánsaik. A romák házait rendőrök zárták el a demonstrálóktól, atrocitás nem történt.

A városban másnap is erős volt a rendőri készültség, a polgármester pedig azt állította, hogy szélsőjobboldaliak szítják a feszültséget Cegléden.

Hatala József országos rendőrfőkapitány a héten ugyanakkor tényfeltáró vizsgálatot rendelt el a vasárnapi ceglédi rendőri intézkedéssel kapcsolatban. A vizsgálat nem konkrét személyek ellen irányul, arra keresik a választ, történt-e esetleg szakmai mulasztás. Földi László ceglédi polgármester ugyancsak a héten azt ígérte: a rendőrséggel közösen tervet dolgoznak ki a helyzet megoldására.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön közölte, hogy adataik szerint a Cegléden elkövetett bűncselekmények száma nem haladja meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő más településeken elkövetett vagyon elleni bűncselekmények számát. Így reagáltak a jobbikos Korondi Miklós szerdai nyilatkozatára, amelyben azt állította: "a magyarok és a romák közötti konfliktus" nem az elmúlt napokban kezdődött Cegléden. Szerinte máshonnan oda költözött cigányok "bűnöző életmódja" okolható a feszült hangulat kialakulásáért.

-hvg.hu-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció