Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 04. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Rendőri felvezetéssel érkeztek meg

Rendőri felvezetéssel érkeztek meg

Megérkezett Kaposvárra az a 120 Rippl-Rónai-kép, amely a festőóriás négy alkotói korszakát mutatja be. A 4 és fél milliárd forintra biztosított kiállítás augusztus 13-ától látható az Agóra Kulturális Központban.

Rendőri felvezetéssel érkezett meg Rippl-Rónai József 120 alkotása Kaposvárra. A képek biztosítási értéke meghaladja a 4,5 milliárd forintot. „Hat kamera figyeli a kiállítóteret. Az épület kívülről teljesen bekamerázva, éjjel-nappal figyelik és őrzik. Hihetetlen biztonsági feltételekkel bíró épület lett ez” – mondta Jágerné Katona Zsuzsa kulturális referens.

Az alkotásokat egyenként, óvatosan csomagolták ki. Az üvegkeretet egy speciális ragasztószalaggal védték. Érkeztek képek a pécsi és a szegedi múzeumból, a Magyar Nemzeti Galériából és számos magángyűjtőtől is.

Rippl-Rónai művein a kisváros életét mutatta be, Piacsek bácsi nyugdíjas erdész tanította például magyarul Rippl-Rónai feleségét.

A festőóriás kaposvári korszakából a Flox és Filox című képen kívül számos alkotás szerepel még a tárlaton. „A látogatók azt fogják felismerni, hogy egy rokonuk, egy ősük szerepel a képen, mert amikor Rippl-Rónai arcképet készített, nagyon törekedett a karakter lényegére” – fogalmazta meg Horváth János Milán, a kiállítás kurátora.

Rippl-Rónai idén ünnepelné 150. születésnapját, ezért Kaposvár neki szenteli ezt az évet. „Hozzá méltó kiállítást fogunk rendezni, aminek reméljük sokan csodájára járnak. Óriási értékről van szó, sok különlegesség van benne” – nyilatkozta Tóth István, Kaposvár alpolgármestere.

A tárlatot augusztus 13-án nyitják meg és év végéig lehet látogatni. (da)

hírTV

Címkék: kiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére