Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 02. 14:24, péntek | Helyi
Forrás: Szokolai Attila

Rendkívüli testületi ülés

Rendkívüli testületi ülés

6 milliárd forint a szennyvíztisztító korszerűsítésére, új bölcsőde épülhet – ülésezett a képviselő-testület

Rendkívüli képviselő-testületi ülés volt ma a városházán. Az októberi önkormányzati választások előkészítése okán vált szükségessé az ülésnap összehívása, de egyéb, döntést igénylő ügyekről is tárgyaltak a képviselők.

A köztársasági elnök október 13-ra tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek soron következő általános választását, amellyel összefüggésben megválasztották a Helyi Választási Bizottság tagjait és póttagjait.

Bölcsődei kapacitás bővítésére pályázik az önkormányzat. A 2,5 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett megyei pályázat Cegléd esetében 95 százalékos támogatást biztosít a fejlesztés megvalósításához. Sikeres pályázat esetén, Cegléden 505 millió forintos összköltséggel a Nefelejcs utcában épülhet meg a 48 gyermek ellátására alkalmas új bölcsőde, amely a későbbiekben óvodai férőhelyekkel is bővíthető lesz.

Az Agrár Minisztérium zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására kiírt pályázatával a Kabak és a Fürt utca egyes részeinek útfelületi stabilizálására, felújítására pályázik a város. Az önerő vállalását nem igénylő beruházás összköltsége 10 millió forint.

A tárgyalási nap végén Takáts László polgármester bejelentette, hogy a szennyvíztisztító telep és a kapcsolódó létesítményeinek fejlesztésére 6 milliárd forintos pályázati forrást nyert el Cegléd.

Szokolai Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció