Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 13. 10:52, kedd | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Rendhagyó dobos tárlatvezetés - VIDEÓ

Rendhagyó dobos tárlatvezetés - VIDEÓ

Véget nem érő élményáradat: az elmúlt két évtized emlékei, nehézségei és örömei, ma már mosolyt fakasztó ám annak idején véresen komoly problémái.

Az elmúlt 19 dobosgála vezérfonaláról és legizgalmasabb – olykor bizarr - pillanatairól, az anyagi alapok megteremtéséről, a páratlan Dobmúzeum gyűjteményének gyarapodásáról is hallhattak háttér információkat az érdeklődők május 6-án este a Ceglédi Galériában.



A kulisszatitkokat Kármán Sándor osztotta meg a szépszámú érdeklődővel rendhagyó, zenés tárlatvezetése során a „Húszéves a dobosgála” című kiállításon, melyen a rendezvény történetének legjobban dokumentálható pillanatait gyűjtötte csokorba.

Ki gondolta volna, hogy mennyi mindenről „mesélnek” a gála plakátok? Megannyi emlék tört felszínre a világsztárok fotói láttán is, akik közül többet ma már barátjának mondhat.

Mi alapján ítélik oda az „Arany dobverő díjat"? Hogyan fordulhatott elő, hogy néhány évvel ezelőtt lekéste a saját dobosgáláját? Miként „cserkészte” be a világ legjobb dobosait?

Kármán Sándor a történetek lezárásaként stílszerűen dobolással szórakoztatta a közönséget, nagy sikert aratott például a bongó bemutatása.

A késő estébe nyúló, rendkívül jó hangulatú találkozón számos kérdés hangzott el többek között készülő könyvének tartalmáról, és többen kíváncsiak voltak arra, hogyan emlékszik vissza azokra az időkre, mikor zenekarával járta a környező települések rendezvényeit.


A kiállítás május 10-én, a 20. dobosgála napján rendkívüli nyitva tartással - este hat óráig - várja az érdeklődőket a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

fotó: Balga Gábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció