Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Június 23. 01:08, csütörtök | Helyi sport
Forrás: InfoCegléd

Remekeltek birkózóink

Remekeltek birkózóink

Lőrincz Tamás Kazahsztánban, a diák birkózók Budapesten remekeltek.

Az új kazah fővárosban, Asztanában szerepelt a magyar kötöttfogású válogatott meghívásos csapatversenyen és természetesen a csapat oszlopos tagja Lőrincz Tamás is szőnyegre lépett. A válogatott remekül helytállt a rangos, 10 csapatos tornán és a második helyet szerezte meg. Azerbajdzsánt 5-2 re, Kazahsztán második csapatát 4-3-ra. Kirgizisztánt 6-1 re. Üzbegisztánt 7-0-ra verte. A döntőben rendkívül szoros mérkőzésen viszont a kazah első csapat 4-3 arányban diadalmaskodott a mieink felett, Lőrincz birkózásával, nem csak a magyar csapatból, hanem az egész mezőnyből kiemelkedett, hiszen öt mérkőzéséből mind az ötöt magabiztosan megnyerte és lett a torna legjobb birkózója. A viadalra nemzetközi versenybíróként meghívást kapott a szakosztály vezetőedzője Szűcs András is aki testközelből nézhette végig a ceglédi klasszis parádés birkózását.
Budapesten az Újpesti Torna Egylet rendezte az idei szabadfogású Diák I-es korcsoport országos bajnokságát, amelyre a RESTART CVSE TS INTEGRÁL Birkózószakosztály kilenc versenyzője szerzett indulási jogot. A kilencből sajnos két éremesélyes, Kovács Béla és Medgyes Tibor betegség miatt nem indulhatott. A résztvevő hét fiú közül viszont négyen is dobogóra állhattak. Egy arany, két ezüst és egy bronzérem ismét bizonyítja a ceglédi birkózók rátermettségét szorgalmát.
Eredmények: 32 kg. Kovács Árpád II. 38 kg. Medgyes Viktor II. 50 kg. Lakatos Tamás I. (edzők- Kovács Béla, Szűcs András) 54 kg. Tóth Bendegúz III.

Ezzel nem áll meg még a szakosztályi élet, hiszen június 25-én Cegléden a Mezőgazdasági Szakiskola Tornacsarnokában kerül megrendezésre a hagyományos Balla István Emlékverseny, amelyre a magyarokon kívül három országból érkeznek versenyzők. A gyermek, diák, serdülő és kadet korcsoportban megrendezésre kerülő viadalon várhatóan 160-170 fiatal méri össze tudását, köztük 30 ceglédi fiatal, kezdés 10.00 óra. A szakosztályvezetés szeretettel vár minden birkózást szerető érdeklődőt és egykori birkózót.
 

Címkék: birkózás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem