Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 24. 13:34, kedd | Belföld
Forrás: mti

Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben

Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot.

A szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.

Az élelmiszer-kiskereskedelemben a forgalom 3-4 százalékos bővülése várható a tavalyi erős bázis után, az iparcikkeknél pedig 6-8 százalékos lehet a növekedés a tavaly decemberihez viszonyítva - mondta Vámos György, az OKSZ főtitkára az MTI-nek.

A kiskereskedelem átlagos növekedési ütemét az utóbbi 2-3 évben jelentősen meghaladja az iparcikkek forgalmának bővülése, ennek oka a szakértő szerint főként az, hogy a jövedelmek emelkedése, illetve a kormányzati család- és lakáspolitikai intézkedések miatt több pénz van a fogyasztóknál. Hozzátette, hogy az év legerősebb hónapja idén is a december lesz, novemberhez képest mindig jelentős az ugrás az iparcikkek és az élelmiszerek piacán is.

Az OKSZ becslése szerint ajándékokra mintegy 100 milliárd forintot költenek az emberek, ennek nagy része iparcikk, illetve hagyományos ajándék, de ezeken túl az összegben például a vásárlási vagy utazási utalványok is benne vannak. Az ajándékok köre alapvetően nem változik, a legnagyobb súlyt általában a műszaki cikkek képviselik, de népszerűek a könyvek, a játékok, az illatszerek, a ruházati és a lakásfelszerelési cikkek is.

Az élelmiszer-vásárlásokon belül az ünnepi asztalra szánt élelmiszerekre szintén körülbelül 100 milliárd forintot fordítanak a vásárlók - tette hozzá Vámos György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.